Belgium: Köteles László szidhatta a jó Adesanyát

Vágólapra másolva!
2012.08.18. 22:12
Kiváló cserének bizonyult Jason Adesanya: a fiatal csatár góljával a Lierse az utolsó pillanatokban pontot mentett Köteles László csapata, a Genk ellen a belga labdarúgó-bajnokság 4. fordulójának szombati játéknapján.

Köteles László sokáig gól nélkül tartotta a Genk kapuját, és mivel Steeven Joseph-Monrose a hajrában betalált, úgy tűnt, a genkiek három ponttal utaznak haza a Lierse otthonából. Mohamed el-Gabbasz lövésénél a kapufa még megmentette Kötelest, csakhogy a másik csereember, a 19 éves Jason Adesanya labdájánál már nem volt segítség – egyenlítettek a hazaiak (1–1).Köteles László sokáig gól nélkül tartotta a Genk kapuját, és mivel Steeven Joseph-Monrose a hajrában betalált, úgy tűnt, a genkiek három ponttal utaznak haza a Lierse otthonából. Mohamed el-Gabbasz lövésénél a kapufa még megmentette Kötelest, csakhogy a másik csereember, a 19 éves Jason Adesanya labdájánál már nem volt segítség – egyenlítettek a hazaiak (1–1).

Juhász Roland kispados volt az Anderlechtben, amely Milan Jovanovics lövésével megszerezte a vezetést a Mons ellen. A szünet után Mustapha Jarju remek lövéssel egyenlített, csakhogy az Anderlecht előtt kisvártatva nagy lehetőség adódott: egyszerre került emberelőnybe és jutott tizenegyeshez. Marcin Wasilewski elrontotta a büntetőt, de nem sokkal később a csereként beálló Olekszandr Jakovenko jóvátette a hibát – fejes gólja győzelmet ért a bajnoknak (2–1).

Bodor Boldizsár a cserepadon ült a Beerschotban, amely a Debrecen leendő El-ellenfeléhez, az FC Bruges-höz látogatott. Carlos Bacca szemfüles góljával a hazaiak korán előnybe kerültek, csakhogy a Beerschot nem akart behódolni a papírformának, és Stijn Wuytens távoli lövésével a szünet után egyenlített. A hajrá a hazaiaké volt, Jonathan Blondel és Thomas Meunier gólja révén Bruges-ben maradt a három pont (3–1).

A Kortrijk nem nevezte Czvitkovics Pétert a nyugat-flandriai derbire, amelyen végül érvényesült a papírforma: a bajnokságot remekül kezdő Zulte Waregem otthon tartotta a három pontot (2–0). TABELLA, EREDMÉNYEK ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik