Belgium: Kompany máris bejelentette, hol folytatja

Vágólapra másolva!
2019.05.19. 12:47
null
Vincent Kompany (27) 2006 után ölti magára újfent az Anderlecht mezét (Fotó: AFP)
A Manchester Citytől távozó Vincent Kompany a következő idényben nevelőegyesülete, az RSC Anderlecht játékos-edzője lesz – számolt be hivatalos Facebook-oldalán a Manchester Citytől tizenegy év után távozó belga védő.

A 33 esztendős védő vasárnap délelőtt érzelmes levélben búcsúzott el a City szurkolóitól, valamint a manchesteri klubtól. Ezt követően nem sokkal pedig bejelentette nyártól visszatér nevelőegyesületéhez az RSC Anderlechthez, ahol játékos-edzőként számít rá a vezetőség. A 34-szeres belga bajnok együttes a most véget ért idényben csupán a hatodik helyen zárt.

„Tudom, meglepő lehet néhányaknak. De ez a legszenvedélyesebb és mégis legracionálisabb döntésem, amit életemben hoztam. Az Anderlechtnél lettem profi labdarúgó, hat éves korom óta a klubhoz tartozom. Mindig is a második otthonomat jelentette” – írta a Manchester Citytől 2008 után távozó labdarúgó.

Kompany bejelentése szerint a megállapodás három évre szól.

„Tudom, kissé klisés, de a csapattársaim nélkül sosem juthattam volna el oda, ahol ma tartok. Sok nagy mérkőzést küzdöttünk végig egymás oldalán. Voltak jobb és rosszabb idők. De a 2008–2009-es idénytől kezdődően egészen a mostani, triplázó csapat minden tagjáig: jövök nektek eggyel, Srácok!" – búcsúzott a Citytől a védő.

Kompany négyszer nyert angol bajnoki címet a Cityvel, emellett kétszer az FA-kupában, négyszer a Ligakupában és kétszer az angol szuperkupában (Community Shield) is győzött a csapattal.

A védő 358 tétmérkőzésen lépett pályára manchesteriként, ám az utóbbi négy évben sokszor volt sérült, a bajnokságban húsz meccsnél többet egy évadban legutóbb a 2014–2015-ös idényben tudott lejátszani.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik