Belgium: két év után szerzett gólt a rutinos magyar légiós

Vágólapra másolva!
2013.03.16. 22:07
Bodor Boldizsár góllal vette ki a részét csapata, a Beerschot szombat esti győzelméből a belga labdarúgó-bajnokságban. A Cercle Bruges elleni 3–1-es siker dacára a Beerschot az utolsó előtti helyen zárta az alapszakaszt, így a rájátszásban a bennmaradásért küzd majd. Az alapszakaszt az Anderlecht nyerte meg.

Bodor Boldizsár a kezdőcsapat tagjaként a 77. percbeli lecseréléséig volt a pályán, és a második félidő eleji góljával ő szerzett 1–0-s vezetést csapatának. A rutinos magyar válogatott játékos legutóbb két esztendeje, a holland Roda játékosaként szerzett gólt bajnoki mérkőzésen.

A Beerschot ellenfele éppen a szombaton legyőzött rivális, a sereghajtó Cercle Bruges lesz az egyik fél három győzelméig tartó osztályozón; a csata vesztese kiesik, a győztesre osztályozó vár a második vonal három csapata ellen.

Az első hat helyezett (Anderlecht, Zulte, Genk, FC Bruges, Standard, Lokeren) a bajnoki címért vív majd, míg a 7–14. helyezettek Európa-liga-részvétellel kecsegtető playoffban vesznek részt.

A Genk fölényes idegenbeli győzelemmel fejezte be az alapszakaszt; a 30 forduló alapján a harmadik helyen végző csapat kapuját Köteles László védte a Mons elleni, 5–1-es győzelmet hozó szombat esti meccsen. TABELLA, EREDMÉNYEK ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik