Belgium: hiába a 4–1-es siker, pont nélkül maradhatnak Bölöniék

T. I.T. I.
Vágólapra másolva!
2019.08.05. 16:17
null
Bölöni László a 78. percben küldte pályára Robbe Quirynent – nem kellett volna (Fotó: AFP)
Elveszítheti a belga bajnokság második fordulójában elért 4–1-es győzelmét Bölöni László együttese, a Royal Antwerp, miután olyan játékos lépett pályára a hajrában, akinek hiányzott a neve a mérkőzésre leadott keretből.

 

A belga HLN lap számolt be az antwerpeni gárda körül kialakult kínos esetről. A források szerint Bölöni egyik munkatársa hibázhatott, aki a csapat meccskeretét egy az egyben az első fordulóra nevezett tizennyolc fős listát átmásolva adta meg. Csakhogy Bölöni egy helyen változtatott, és a Waasland-Beveren ellen a kispadra ültette a 17 éves Robbe Quirynent.

Mindezt még megúszhatta volna a négyszeres belga bajnok, ám 4–1-es vezetésnél, tizenkét perccel a találkozó lefújása előtt Bölöni a jobb-bekkje, Aurélio Buta helyére becserélte Quirynent...

Mivel a történtek bekerültek a hivatalos jegyzőkönyvbe is, így mindegy, hogy a Waasland-Beveren óv-e vagy sem, a HLN által idézett szabály szerint szinte biztos, hogy a Royal Antwerp elveszíti a győzelmét, és 0–3-as gólkülönbséggel kerül a neve mellé a mérkőzés.

Bölöni Lászlóék egyébként remekül kezdték az őszi szezont, az említett, pályán elért 4–1-es hazai siker előtt, az első fordulóban az Eupen otthonában győztek, szintén 4–1-re.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik