Belgium: Fellainitől is anyagi segítséget vár volt klubja

MTI MTIMTI MTI
2020.04.29. 14:38
null
Fellainitől remél segítséget a Standard Liege (Fotó: AFP)
A Standard Liege többek között egykori futballistájától, a válogatott Marouane Fellainitől vár segítséget a túléléshez.

 

Belga sajtóértesülés szerint a klub, melyet az a veszély fenyeget, hogy amatőr státuszba kerül, befektetésre buzdította a világbajnoki bronzérmes középpályást.

A 32 éves játékos a Standard Liege-ben kezdte profi pályafutását, 2006 és 2008 között játszott ott az első csapatban, majd Angliába – az Evertonhoz, azután a Manchester Unitedhez –, tavaly pedig Kínába szerződött. Egykori klubjának vezetősége most arra kérte, hogy csatlakozzon ahhoz a befektetői csoporthoz, amelynek már tagja korábbi csapattársa, a szintén vb-harmadik Axel Witsel. A társaság azt tervezi, hogy megveszi a klubtól a stadionját, azután bérbe adja neki, ezzel juttatja jelentős pénzügyi forráshoz, ami a túléléshez kell.

Witsel állítólag 1.5 millió euróval szállt be a projektbe.

A Belga Labdarúgó-szövetség április 8-án megvonta a profi licencet a Standard Liege-től, mert nem fizette ki a játékosainak járó prémiumot. A klub – amely az Arsenal és az Eintracht Frankfurt mögött harmadik lett csoportjában az Európa-ligában – a félbeszakított belga bajnokságban ötödik volt, fellebbezett. Egyúttal jelezte, biztos benne, hogy képes lesz bizonyítani pénzügyi életképességét a jövő keddi meghallgatáson.



 

Ezek is érdekelhetik
Legfrissebb hírek