Belgium: „Ez színtiszta amatörizmus” – Henryt kritizálta Wilmots

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.09.23. 16:33
null
Marc Wilmots a sajtón keresztül üzent Thierry Henrynak (Fotó: AFP)
Marc Wilmots, a belga labdarúgó-válogatott nyáron menesztett szövetségi kapitánya nyilvánosan kritizálta Thierry Henryt, aki jelenleg a belga nemzeti csapat másodedzője.


 

Wilmots a 2016-os foci Eb-t követően volt kénytelen távozni a belga válogatott éléről, miután nem tudta beváltani a sztárokkal teletűzdelt csapathoz fűzött reményeket. A belgák a Wales elleni negyeddöntőben (1–3) búcsúztak a nyári tornától. A két évvel korábbi vb-n szintén a nyolc között esett ki Belgium, akkor a finalista Argentína jelentette a végállomást.

Wilmots utódja az Evertontól kirúgott Roberto Martínez lett, a spanyol némi meglepetésre Thierry Henryt kérte fel segítőjének. Bemutatkozásuk nem sikerült túl jól, Belgium hazai pályán kapott ki 2–0-ra a spanyoloktól. Öt nappal később Ciprus ellen egy 3–0-s győzelemmel sikerült javítani.

Henry az Arsenalnál, Arsene Wenger felügyelete mellett gyűjtögette az edzői tapasztalatokat, de otthagyta a klubot, miután a francia menedzser júliusban döntés elé állította: az edzői munka az U18-as csapatnál vagy a televíziós szakértői állás? Henry utóbbit választotta.

Henry már munkába is állt a belga válogatottnál (Fotó: AFP)
Henry már munkába is állt a belga válogatottnál (Fotó: AFP)

A belga válogatott másodedzői posztjához Henrynak nem kellett otthagynia a Sky Sports szakértői székét, amelyben a Premier League mérkőzéseivel foglalkoznak. Wilmots szerint kinevezését követően magától kellett volna felmondania a televíziónál, és „színtiszta amatörizmus” hogy ezt nem tette meg.

Nem dolgozhat valaki televíziós kommentátorként és egy válogatottnál egyszerre. Ez színtiszta amatörizmus. Én mindig is elleneztem” – nyilatkozta Wilmots a belga Nieuwsbladnak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik