Belgium: a klubok ismét elhalasztották az idény lezárását jóváhagyó szavazást

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.05.04. 08:55
null
Ismét elhalasztották a szavazást Belgiumban (Fotó: AFP)
A belga labdarúgóklubok ismét elhalasztották az idény lezárását jóváhagyó szavazást, melyet korábbi módosítás nyomán hétfőre terveztek.

 

Az új időpont május 15-e, az ismételt elnapolást a Pro League azzal indokolta, hogy az összes rendelkezésre álló információ birtokában a lehető legalaposabban szeretné áttekinteni a koronavírus-válság lehetséges következményeit. A szavazással így megvárja a hatóságok állásfoglalását.

A liga vezetősége április 2-án nyilvánította befejezettnek a belga bajnokságot – Európában ez volt az első ilyen jellegű döntés –, egy „kiskapu” azonban nyitva maradt, mert a határozatot még jóvá kell hagynia a felső két osztály 24 csapatának.

Az FC Bruges 15 pontos előnnyel állt az élen a második helyezett Genttel szemben a koronavírus-járvány miatt márciusban felfüggesztett bajnokságban, amelyből már csak egy forduló lett volna hátra a rájátszás megkezdése előtt. Az ezüstérem 29 forduló alapján a Gentnek, a bronz a Charleroi-nak jutott, a negyedik helyezett a Royal Antwerp lett. A győztes Bajnokok Ligája-főtáblás, a második BL-selejtezős, a harmadik Európa-liga-főtáblás, míg a negyedik El-selejtezős lesz, amennyiben megszavazzák a klubok a lezárást.

A voksolást korábban már kétszer elhalasztották.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik