Ázsia-kupa: a kimerült Irak nem bírta, döntőben Dél-Korea

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.01.26. 11:56
null
Dél-Korea az első finalista Ausztráliában (Fotó: Reuters)
A labdarúgó Ázsia-kupa első elődöntőjében Dél-Korea magabiztos játékkal 2–0-ra legyőzte Irakot, ezzel elsőként jutott az Ausztráliában zajló torna fináléjába.

A csoportküzdelmeket hibátlan mérleggel befejező, a végső győzelemre is esélyes Dél-Korea az Iránt egy végig izgalmas találkozón tizenegyesekkel búcsúztató Irakkal csapott össze a fináléba kerülésért.

Jól indult a meccs az elődöntőre kipihentebben érkező dél-koreaiaknak, akik a 20. percben előnybe kerültek. Egy távoli szabadrúgás után Li Dzsung Hjup előzött meg mindenkit a jobb oldali kapufánál, és bólintott pattintva az alsó sarokba (1–0).

Végig fölényben játszott Uli Stielike együttese, amely a fordulás után megduplázta előnyét. Egy kis kavarodás után Kim Jung Kvon maradt üresen a tizenhatos előterében, majd egy állítás után a vele szemben álló védő lábai között áttekerte a labdát, amely így a bal alsó sarokba szállt egy bokát is érintve (2–0).

Mindent egy lapra tettek fel az irakiak, és a kétgólos hátrányban kettőzött erővel támadták le ellenfelüket, a helyzetek azonban nem jöttek, ráadásul a „hazaiak" a kontrákkal így is végig veszélyesek tudtak maradni.

A végére teljesen kiengedtek a láthatóan fáradt irakiak, így az eredmény már nem változott, Dél-Korea 2–0-ra nyert, ezzel pedig bejutott a fináléba, míg Irak a bronzért szállhat harcba. Hogy melyik nemzeti együttessel, arra kedden derül fény az Ausztrália–Arab Emírségek összecsapáson.

ÁZSIA-KUPA
ELŐDÖNTŐ

Dél-Korea–Irak 2–0 (Li Dzsung Hjup 20., Kim Jung Kvon 50.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik