Átigazolások: Törökországban folytatja a Milan balhátvédje

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.07.06. 01:01
A török élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Bursaspor hivatalos honlapján jelentette be, hogy hároméves szerződést kötött a Milan nigériai válogatott védőjével, Taye Taiwóval. A 28 esztendős balhátvéd átigazolási díját nem hozták nyilvánosságra a felek.

Taiwót 2011 nyarán szerződtették az olaszok, miután lejárt a kontraktusa az Olympique Marseille-nél, ám mivel nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, a milánói klub 2012 januárjában kölcsönadta a Queens Park Rangersnek, míg ugyanazon év júliusában a Dinamo Kijevnek adták kölcsön a játékost. A nigériai válogatottban több mint 50 alkalommal pályára lépő labdarúgónak idén nyáron kellett volna visszatérnie a Milanhoz, amely azonban továbbra sem számol vele, sőt végleg megvált tőle, így kerülhetett a védő játékjoga a Bursasporhoz.Taiwót 2011 nyarán szerződtették az olaszok, miután lejárt a kontraktusa az Olympique Marseille-nél, ám mivel nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, a milánói klub 2012 januárjában kölcsönadta a Queens Park Rangersnek, míg ugyanazon év júliusában a Dinamo Kijevnek adták kölcsön a játékost. A nigériai válogatottban több mint 50 alkalommal pályára lépő labdarúgónak idén nyáron kellett volna visszatérnie a Milanhoz, amely azonban továbbra sem számol vele, sőt végleg megvált tőle, így kerülhetett a védő játékjoga a Bursasporhoz.

Simon Kjaer személyében dán válogatott hátvéddel erősített a Lille. A 24 esztendős játékosért sajtóhírek szerint mintegy kétmillió eurót fizetett a francia klub a Wolfsburgnak, amely 2010 óta foglalkoztatta a védőt, ám a 2011–2012-es szezonban kölcsönadta őt a Romának. A nemzeti csapatban eddig 34 alkalommal szereplő Kjaer négyéves szerződést kötött új munkaadójával.

A holland bajnokság egyik leggólerősebb játékosát, Jozy Altidore-t várja hétfőn orvosi vizsgálatra a Sunderland. Az Alkmaar amerikai válogatott támadójának átigazolási díját nem hozta nyilvánosságra a két klub, a hivatalos bejelentésig pedig arra sem derül fény, hogy a mögöttünk hagyott szezonban 41 tétmérkőzésen 31 gólt szerző csatár mennyi időre kötelezi el magát az angolokhoz.

Oroszországból kölcsönzött a Sevilla. A következő idényben az Európa-ligában érdekelt spanyol klub egy évre megszerezte a Szpartak Moszkva argentin védőjét, Nicolás Pareját, akinek nem lesz ismeretlen Spanyolország, hiszen korábban két szezont már eltöltött az Espanyolnál. A 29 esztendős hátvéd jövő nyáron visszatér az orosz fővárosba, ugyanis szerződése 2016-ig a Szpartakhoz köti, akiktől azonban nem csak Pareja távozott.

Az Anderlecht ugyanis féléves kölcsönjátéka után végleg szerződtette Demy de Zeeuw-öt, a moszkvaiak 30 esztendős holland középpályását. A 2010-es világbajnokságon ezüstérmes futballista a mögöttünk hagyott idény tavaszi felét már a brüsszeli csapatnál töltötte, amely a továbbiakban is igényt tart a szolgálataira, így magához láncolta a játékost. Erre a Szpartak beleegyezésére nem volt szükség, hiszen De Zeeuw szerződése lejárt az oroszoknál.

Tovább erősödött a spanyol első osztályú Granada. A 2012–2013-as szezonban (is) a kiesés ellen küzdő együttes – Manuel Iturra, Riki és Piti után – megvásárolta Gai Assulint, a második vonalban szereplő Racing Santander szélsőjét. A 22 esztendős játékos a Barcelona utánpótlásbázisán nevelkedett, a szakemberek egy ideig az „új Lionel Messiként” emlegették, ám végül korántsem futott be akkora pályát, mint amekkorát jósoltak neki. Az egyszeres izraeli felnőttválogatott játékos sem a katalánok, sem a Manchester City első csapatában nem lépett pályára, az angol Brightonban is csak hétszer, míg a mögöttünk hagyott szezonban a másodosztályú Racing Santanderben 26 találkozón három gólig jutott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik