AS Monaco: nyolc és fél év után távozik a vb-ezüstérmes kapus

Vágólapra másolva!
2020.06.08. 19:22
null
Subasic a Monacóban a második legtöbbször szerepelt kapus (Fotó: AFP)
A Monaco hivatalos honlapján jelentette be, hogy nem újítja meg a világbajnoki ezüstérmes kapusa, a horvát Danijel Subasic idény végén lejáró szerződését.

A 35 éves, 44-szeres válogatott Subasic nyolc és fél éve, 2012 januárjában érkezett – az akkor még – másodosztályú Monacóhoz, s hamar a csapat alapemberévé vált. Az első idényének utolsó meccsén megszerezte pályafutása egyetlen találatát: az US Boulogne ellen szabadrúgásból szerzett győztes gólt.

A következő idényben nagy részt vállalt a Monaco feljutásában, amellyel aztán 2017-ben bajnoki címet ünnepelhetett, s abban az idényben a francia élvonal legjobb kapusának is megválasztották.

Subasic pályafutásának csúcsát a 2018-as világbajnokság jelentette, amelyen a döntőbe jutott, a horvát válogatott első számú kapusaként hat mérkőzésen védett, s a 4–2-re elvesztett finálé után bejelentette visszavonulását a nemzeti csapattól.

„Horvát kapusunk a klub elmúlt nyolc évének egyik legfontosabb játékosává vált, egyben a klub történelmének egyik legjobb kapusa. A 2012 januárjában a Hajduk Splittől szerződtetett kapus 292 tétmérkőzésen – köztük 25 a Bajnokok Ligájában – szerepelt, s a klub történetében a kapusok közül ennél többször csak Jean-Luc Ettori lépett pályára a csapatban” – áll a Monaco hivatalos honlapján olvasható közleményben.

A koronavírus-járvány miatt félbeszakított idényben Subasic előbb sérülése miatt nem lépett pályára, majd csupán egy Ligakupa-mérkőzésen szerepelt, ám a bajnokságban így is sikerült egy piros lapot begyűjtenie, amikor a karácsony előtti fordulóban a kispadon ülve kiállították.

Azt egyelőre nem tudni, hogy Subasic hol folytatja pályafutását, ha egyáltalán folytatja.

DANIJEL SUBASIC EGYETLEN GÓLJA

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik