Argentína: Messi miatt kényszerülhet magyarázkodásra a szövetség

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.03.26. 07:19
Spanyol lapértesülések szerint a marokkói szövetség hivatalos választ vár az argentintól, miért nem fog játszatni Lionel Messi a két válogatott kedd esti összecsapásán. A katalán sport.es szerint a két szövetség közti megállapodás arról szólt, hogy a lehető legerősebb csapatok lépnek pályára.

A Marokkó–Argentína mérkőzésről szóló megállapodás lapértesülések szerint több, Messihez kötődő záradékot is tartalmaz, ilyen, hogy a futballistával nem lehet tv-interjút készíteni sem a meccs előtt, sem a meccs után. Valamint szerződéses kötelezettséget vállalt a marokkói szövetség arra is, hogy játékosaik nem kérnek majd közös fotót az FC Barcelona klasszisával.

A jelek szerint a képek miatt egyáltalán nem kell aggódnia a marokkóiaknak, Messi ugyanis kihagyja a találkozót. Ettől viszont a hazaiak kicsit sem könnyebbültek meg. Mondani sem kell, a találkozó presztízsértékét nagyban befolyásolja, hogy Messi ott van-e a pályán vagy sem.

A marokkóiak a sport.es beszámolója szerint hivatalos magyarázatot várnak az argentinoktól, miért mellőzik Messit, aki kilenc hónapos kihagyás után éppen csak visszatért a nemzeti csapatba az előző hét végén.

Ugyan nem az argentin szövetség, de az FC Barcelona honlapjára fellépve a marokkóiak választ is kapnának a kérdéseikre, a katalán klub ugyanis nem sokkal a Venezuela elleni mérkőzést követően közölte, Messi megsérült az argentinok által 3–1-re elvesztett találkozón.

VÁLOGATOTT FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
20.00:
Marokkó–Argentína

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik