Argentína: „Messi igazán jó ember, de nincs személyisége”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.06.09. 17:57
null
Diego Maradona szerint a Barcelona klasszisából hiányzik a vezetővé váláshoz szükséges jellem (Fotó: Action Images)
Diego Maradona szerint Lionel Messiből hiányzik a jellem, ami ahhoz kellene, hogy vezetővé váljon. A korábbi kiváló futballista Párizsban a brazil Pelével közösen jelent meg egy nyílt rendezvényen, ahol a Barcelona klasszisa is szóba került.

 

Pelé megkérdezte a hozzá hasonlóan vb-győztes Maradonát, hogy ismeri-e honfitársát személyesen, az argentin váratlan választ adott.

„Igazán jó ember, de nincs személyisége. Hiányzik belőle a jellem, ami ahhoz kellene, hogy vezetővé váljon” – felelte Maradona.

„Á értem, nem olyan, mint amilyenek mi voltunk a mi időnkben. A hetvenes években nekünk braziloknak igazán jó játékosaink voltak, mint Rivellino, Gerson vagy Tostao. Nem úgy, mint most az argentinoknál, akik egyedül Messitől függnek. Maradona azt mondja, hogy Messi jó játékos, efelől semmi kétség, de nincs meg a megfelelő személyisége” – mondta Pelé.

Messi honfitársai gyakran kérdőjelezik meg a Barcelona klasszisának elkötelezettségét, mivel ritkán tudja a válogatottban megismételni a klubjában mutatott kiváló teljesítményét. A 28 éves támadó hazájával olimpiát nyert, a világbajnokságon és a Copa Américán viszont eddig csak vesztes döntőig jutott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik