Argentína: Maradona lopással vádolja lányát és volt feleségét

Vágólapra másolva!
2017.11.29. 17:13
null
A Maradona család (a bal szélen az anyuka, a jobb szélen Giannina) a 61. Cannes-i filmfesztiválon 2008-ban (Fotó: AFP)
Az 1986-os labdarúgó-világbajnokságon Argentínát játékosként végső győzelemre vezető Diego Maradona beperelte volt feleségét és fiatalabbik lányát, azzal vádolva őket, hogy 2000 és 2015 között mintegy 1.2 milliárd forintnak megfelelő összeget emeltek le bankszámlájáról, majd azt Uruguayba menekítették, és az Egyesült Államokban ingatlanokba fektették be.

 

Ezt természetesen csak a FIFA internetes szavazásán a XX. század legjobb labdarúgójának választott egykori klasszis és ügyvédje állítja, megvádolt lánya, Giannina a Twitteren elég egyértelműen reagált a vádakra.

„Mindketten tudják, hol lakom, bármikor eljöhetnek hozzám. Rendben vagyok magammal, a lelkiismeretem tiszta. Korábban már rosszabb dolgokat is megbocsátottam édesapámnak, és most is ezt fogom tenni" – tette közzé Sergio Agüero korábbi felesége, Giannina a közösségi oldalakon.

Maradona ügyvédje szerint a csalás kitervelője Claudia Villafane, Maradona exneje volt, aki 2000 és 2015 között Maradona vagyonkezelőjeként is működött. A volt feleség útmutatásai alapján Giannina kivitelezte magát a bűncselekményt, a pénzmosást. Ezt Matías Morla, Maradona ügyvédje – többek között – arra alapozva állítja, hogy Giannina augusztus végén egy bírósági tárgyalást otthagyva néhány órára elutazott Uruguayba, s még aznap vissza is tért.

„Semmi más célja sem lehetett ennek a rövid utazásnak, mint a titkos számlákkal kapcsolatos ügyintézés. Ha pedig így történt, akkor az elkövetőknek rács mögött a helyük" – idézte a Marca Maradona ügyvédjét.

Maradona és Claudia Villafane 1984 és 2004 között voltak házasok, de a pár békében vált el egymástól, és később is sokszor jelentek meg együtt – gyakran két lányukkal – különböző nyilvános rendezvényeken.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik