Argentína: keresik Maradona utódját - Bianchi és Sabella is jelölt

Vágólapra másolva!
2010.07.28. 09:58
null
Carlos Bianchi a Boca kispadján ért el a legnagyobb sikereit (Fotó: Action Images, archív)
Mint arról már korábban beszámoltunk, Diego Maradona szövetségi kapitánnyal nem hosszabbított szerződést az Argentin Labdarúgó-szövetség. Miután ez kiderült, Argentínában azonnal megkezdődtek a találgatások az új szövetségi kapitány személyét illetően.

Az argentin sajtó szerint Carlos Bianchi és Alejandro Sabella a két legesélyesebb jelölt. A jelenleg csapat nélküli Bianchi a Boca Juniors történelmének egyik legsikeresebb edzője, ugyanis a kétezres évek elején háromszor is elhódította a csapattal a Libertadores-kupát, míg Sabella az Estudiantesszel nyerte meg a legrangosabb dél-amerikai sorozatot 2009-ben.

Rajtuk kívül a jelöltek között említik még a chilei válogatott jelenlegi szakvezetőjét, Marcelo Bielsát, Miguel Ángel Russót, aki a Racing csapatát irányítja Argentínában és Claudio Borghit a Boca Juniors mesterét.

Az Olé internetes újság szavazást írt ki, hogy a szurkolók szerint ki legyen a következő szövetségi kapitány. Az eredmény: a szavazók 40 százaléka Carlos Bianchit, tíz-tíz százaléka Ramon Díazt, a San Lorenzo mesterét, illetve Alejandro Sabellát látná szívesen a kispadon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik