Argentína: ha kettőt nyer, Batista maradhat a szövetségi kapitány

Vágólapra másolva!
2010.07.31. 00:01
Ha hinni lehet az Argentin Labdarúgó-szövetség elnökének, akkor a válogatott élére ideiglenes jelleggel kinevezett Sergio Batista maradhat a jövőben is a szövetségi kapitány.

Julio Grondona pénteken azt mondta, hogy amennyiben Batista irányításával Argentína megnyeri az írek (augusztus 11.), illetve spanyolok (szeptember 7.) elleni felkészülési mérkőzést, akkor a 47 éves szakember végleges szerződést kaphat.

Batistát azután nevezték ki ideiglenes szakvezetőnek a válogatott élére, hogy a szövetség kedden nem újította meg Diego Maradona kontraktusát. A játékosként az 1986-os világbajnokságon arany-, 1990-ben pedig ezüstérmet nyerő Batista ezt megelőzően az utánpótlás-válogatottat irányította, Argentína az ő vezetésével lett aranyérmes a 2008-as olimpián.

Ha mégis távoznia kell a két felkészülési meccs után, akkor a helyi sajtó szerint Alejandro Sabella (Estudiantes), Claudio Borghi (Boca Junior) és két, jelenleg csapat nélküli szakember, Carlos Bianchi és Diego Simeone pályázhat a legnagyobb eséllyel a Maradona távozásával megüresedett posztra.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik