Argentína: ebből balhé lesz – megvan az új kapitány?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.05.24. 09:42
Az ESPN szerint hamarosan pont kerül az argentin labdarúgó-válogatottat övező kapitánykérdésre, és az ország szövetsége (AFA) hivatalosan is bemutatja Jorge Sampaolit.

Az már rég nem titok, hogy az AFA első számú kiszemeltje a nemzeti csapat élére Jorge Sampaoli, sőt, tulajdonképpen már a szakember is elárulta, érdekli őt az állás, ez az álma.Jorge Sampaoli, sőt, tulajdonképpen már a szakember is elárulta, érdekli őt az állás, ez az álma.

„Úgy érzem, hogy mennem kell a hazám hívó szavára. Egy fejezet lezárul, egy új pedig elkezdődik, erre nem is számítottam, de argentinként nem utasíthatom vissza az ajánlatot” – árulta el Sampaoli, aki 2015-ben Chile válogatottjával megnyerte a Copa Américát, ráadásul a döntőben éppen Argentínát felülmúlva. A tréner hozzátette, mivel jelenleg is érvényes szerződése van a Sevillával, az AFA-nak természetesen meg kell állapodnia a klubjával.

Igen ám, de az andalúziai egylet korábban hivatalos közleményt adott ki, melyben világosan megfogalmazta: amennyiben az argentin szövetség tovább folytatja az egyesület vezetőedzőjének csábítgatását, úgy a Sevilla jogi útra tereli az ügyet.

„A klub a helyi és a nemzetközi sajtó híreire – melyek azt taglalják, hogy az Argentin Labdarúgó-szövetség Jorge Sampaolinak a Sevillával kötött, 2018. június 30-ig szóló megállapodását figyelmen kívül hagyva tárgyalna a napokban a szakemberrel – reagálva levelet küldött az argentin szövetségnek. A Sevilla FC tiszteletlennek tartja az AFA viselkedését, és bármilyen, a szerződés felbontására buzdító személyes találkozó vagy kapcsolatfelvétel esetén nem hezitál jogi útra terelni az ügyet” – áll a közleményben.

Hernan Sisto, az ESPN munkatársa szerdán arról számolt be, hogy az AFA június elsején hivatalosan is bemutatja az új kapitányt, aki történetesen Sampaoli lesz.

Hogy az argentin szövetség megegyezett-e a Sevillával a szakember kivásárlásáról, arról egyelőre nem érkezett hír, ha viszont nem sikerült dűlőre jutniuk a feleknek, akkor vélhetően lesz még folytatása az ügynek.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik