Lionel Messi mezét a NASA múzeumában képzeli el az argentin Olé (Fotók: AFP)

 

„Kedves NASA,

mi az Olé vagyunk. Argentína sportújságja. Az argentinok többsége, illetve világszerte minden szurkoló, játékos és edző nevében írunk” – kezdődik az Olé nyílt levele.

„Lionel Messi több tucat trófeát és díjat nyert már karrierje során, ráadásul nemrég megszerezte a 700. gólját. Úgy véljük, itt az idő, hogy hozzá méltó elismerésben legyen része.”


 

„Messi egész pályafutása során bizonyította, hogy másik bolygóról származik. Ezt szurkolók, edzők és futballisták többször megerősítették. Éppen ezért szerintünk e földönkívüli játékos mezének helye van a Cape Canaveral (a NASA legfontosabb űrközpontja – a szerk.) múzeumában. Ki lehetne tenni egy meteorit, az Apollo–11 vagy valami hasonló mellé.”

„Ez kis lépés lenne a labdarúgásnak, de óriási ugrás az emberiségnek” – zárta humorosan levelét az Olé, utalva Neil Armstrong holdra szállásnál elhangzott híres mondatára.Az FC Barcelona hatszoros aranylabdás klasszisa szerdán, az Atlético Madrid elleni 2–2-es döntetlen során megszerezte felnőttpályafutása 700. találatát. A Barca utánpótlása az alábbi videóval köszöntötte az argentin világsztárt.