Argentína: az ígéret szép szó, Verón 41 évesen visszatér

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.12.28. 18:05
null
Juan Sebastián Verón 41 évesen visszatér a pályára (Fotó: estudiantesdelaplata.com)
Juan Sebastián Verón az ígéretét betartva újrakezdi profi pályafutását. A 73-szoros argentin válogatott labdarúgó 41 évesen másfél éves szerződést írt alá nevelőklubjával, az Estudiantes La Platával.

 

Verón 2014-ben vonult vissza az Estudiantesből, és a klub elnökeként folytatta. Nemrég azonban azt az ígéretet tette, hogy pályára lép a Libertadores-kupa 2017-es kiírásában, amennyiben a csapat felújított stadionjának páholyaiba szóló bérletek 65 százaléka elkel. Ez megvalósult, Verón pedig a szavát tartva 18 hónapos szerződést írt alá, azaz 43 éves lesz, amikor lejár a megállapodás.

Minimálbért keres majd, de azt is a klub utánpótlásának adományozza. Az utóbbi hónapokban végzett erőnléti edzéseknek köszönhetően akár már január 8-án pályára léphet, a Florida Kupa elnevezésű felkészülési tornán a Bayer Leverkusennel csapnak össze azon a napon.

Verón 2006-ban és 2010-ben bajnoki címet, 2009-ben Libertadores-kupát nyert az Estudiantesszel, miután visszatért nevelőcsapatához európai légióskodása után. Az „öreg kontinensen” a Sampdoria, a Parma, a Lazio, a Manchester United, a Chelsea és az Inter játékosa volt.

A Verón-rajongóknak már csak azért kell szorítaniuk, hogy ne április elsejei tréfáról legyen szó. Spanyol nyelvterületeken ugyanis december 28-án van bolondok napja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik