Argentína: a legenda szerint Higuaínnak ott a helye a vb-n

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.10.20. 17:57
null
Gonzalo Higuaínt a közeljövőben nem láthatjuk válogatott mezben ünnepelni (Fotó: AFP)
Gabriel Batistuta szerint az argentin labdarúgó-válogatottnál számolni kellene Gonzalo Higuaínnal.

 

Higuaín hiába termelte a gólokat az utóbbi években a Napoli, majd a Juventus színeiben, az argentin válogatottban leginkább a döntő mérkőzéseken kihagyott nagy helyzeteivel hívta fel magára a figyelmet. Jorge Sampaoli szövetségi kapitány nem is küldött neki meghívót a nemzeti csapat utóbbi világbajnoki selejtezőire, helyette Darío Benedettónak (Boca Juniors) és Mauro Icardinak (Inter) szavazott bizalmat elöl.

Batistuta szerint nem kellene elfelejteni a 29 éves csatárt.

Batistuta lehetőséget adna Higuaínnak
Batistuta lehetőséget adna Higuaínnak

„Higuaínnal nagyon rosszul bántak otthon, néhány hiba miatt megbélyegezték – mondta a Radio La Rednek az argentin válogatott és a Fiorentina korábbi legendás góllövője. – Nem kegyelmeztek neki, ami kihatott a játékára, de ettől még nem felejtett el futballozni. Még ma is az egyik legjobb csatár, Olaszországban egy ikon. Az utóbbi időben a valós tudása alatt teljesített, ám ő egy olyan klasszikus kilences, akire Argentínának számítania kellene. Ott kell lennie a világbajnokságon, ahogy Icardinak és Benedettónak is. Egyikük sem azt érdemli, hogy otthon maradjon.”

Sampaoli nem osztja Batistuta véleményét, pénteken ugyanis megnevezte azokat a légiósokat, akikre számít a következő felkészülési mérkőzéseiken, és Higuaín nincs közöttük. Sőt, a nyolc tartalék között sincs.

„Higuaínnak nincs mit bizonyítania, és továbbra sem felejtettem el, szóval a végső kerethirdetéskor őt is számításba vesszük” – mondta a Juventus csatáráról Sampaoli.



Az argentinok november 10-én az oroszokkal játszanak felkészülési meccset, a jövő havi másik ellenfelük még nem ismert.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik