Aranylabda: olvasóink szerint C. Ronaldo lenne most a győztes

Vágólapra másolva!
2020.03.26. 20:04
null
Olvasóink szerint Ronaldo kiérdemelné a hatodik Aranylabdát is (Fotó: AFP)
A múlt héten arra kértük olvasóinkat, hogy szavazzanak, ki nyerné meg az Aranylabdát, ha most lefújnák az idényt. Mivel ebben a naptári évben nem volt túl sok mérkőzés, az összeállításban a 2019–2020-as évad eddigi részét vettük figyelembe, illetve az ebben az időszakban játszott válogatott találkozókat. A voksolók többsége szerint eddig Cristiano Ronaldo az idény legjobbja.

A tíz döntős nálunk Kevin De Bruyne (belga, Manchester City), Erling Haaland (norvég, Salzburg/Dortmund), Robert Lewandowski (lengyel, Bayern München), Sadio Mané (szenegáli, Liverpool), Kylian Mbappé (francia, PSG), Lionel Messi (argentin, Barcelona), Neymar (brazil, PSG), Cristiano Ronaldo (portugál, Juventus), Jadon Sancho (angol, Dortmund) és Timo Werner (német, Leipzig) volt, de akadt egy „más” lehetőség, ha valaki nem értett egyet a névsorral Ehhez segítségképpen felsoroltunk még tíz labdarúgót, akik „keretszűkítésünk” alkalmával estek ki a rostán: Sergio Agüero (argentin, Manchester City), Casemiro (brazil, Real Madrid), Bruno Fernandes (portugál, Sporting CP/Manchester United), Serge Gnabry (német, Bayern München), Jordan Henderson (angol, Liverpool), Josip Ilicic (szlovén, Atalanta), Ciro Immobile (olasz, Lazio), Romelu Lukaku (belga, Internazionale), Mohamed Szalah (egyiptomi, Liverpool), Virgil van Dijk (holland, Liverpool).

Azt nem tudjuk, hogy ki milyen alapon döntött, de közel 27 ezren szavaztak a honlapunkon, a voksok több mint harmadát pedig Cristiano Ronaldo kapta meg, ezzel simán megverte a mezőnyt. A Juventus portugál játékosa 32 tétmérkőzésen 25 gólt szerzett az idényben, december és február között sorozatban tizenegy olasz bajnokin talált be, beállítva a ligarekordot. A torinóiak vezetik a bajnokságot, továbbá az Olasz Kupában, illetve a Bajnokok Ligájában (amelyben 1–0-ra kikaptak a Lyontól a nyolcaddöntő első, franciaországi mérkőzésén) is versenyben vannak, vagyis még triplázhatnak.

SZAVAZÁS

Ön kinek adná az Aranylabdát, ha most érne véget az idény?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik