Aranylabda: Mbappé öt esélyest sorolt fel – és egy hatodikat is

Vágólapra másolva!
2018.07.24. 08:15
null
Kylian Mbappé és a Világkupa (Fotó: AFP)
A friss világbajnok Kylian Mbappé szerint a labdarúgó-világbajnokságok évében természetes, hogy a vb-sztárok előnyt élveznek az Aranylabda-szavazáson, ezért aztán saját magát is az esélyesek közé sorolja.

 

A France Football címlapja
A France Football címlapja

„A világbajnokságok évében a torna befolyása (a szavazásra) óriási, hiszen nincs ennél nagyobb futballesemény – fogalmaz Kylian Mbappé a díjat 1956-ban megalapító France Footballban kedden megjelenő interjú során. – Én legalábbis előnyben részesíteném a Bajnokok Ligájával szemben, és nem azért, mert érintett vagyok. Ugyanakkor az esélyesek listájáról semmiképpen sem hagynám le Cristiano Ronaldót.”

S kik lennének rajta még?

„Ott lenne Modric, aztán Varane, aki mindkét tornát megnyerte, s persze Neymar, akit nem szabad a műesések embereként megbélyegezni. S a teljesség kedvéért, azt hiszem, magamat is felírnám. De ha valaki a futball szerelmese, nos, akkor meglehetősen nehezére esne lehagyni a listáról Messit…”

A francia sajtó érdekességképpen kiemeli, hogy az oroszországi vb legjobb fiatal játékosának megválasztott Mbappé nem említette a világbajnokságon hozzá hasonlóan négy gólt szerző csapattársa, Antoine Griezmann nevét.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik