Aranylabda: Jó vagy, de nem a legjobb – az exbarcás CR-nek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.12.09. 13:59
null
Cristiano Ronaldo nem mindenki szerint minden idők legjobbja… (Fotó: AFP)
Többeknél kiverte a biztosítékot, hogy Cristiano Ronaldo az Aranylabda-díjátadó apropóján a France Footballnak adott interjújában kijelentette: ő minden idők legjobb labdarúgója. Talán a legnagyobb visszhangot Julio Salinas, az Athletic Bilbao, az Atlético Madrid, a Deportivo La Coruna és a Barcelona korábbi labdarúgója reakciója váltotta ki.

„Az, hogy jó vagy, nemjelenti azt, hogy te vagy a legjobb, pláne, hogy azonos időszakban játszol minden idők legnagyobbjával, Messivel. Sőt, őszintén szólva a dobogóra sem férnél fel minden idők legjobbjai között, néhányan még megelőznének. Örülj az Aranylabdáknak, amelyeket nyertél, azoknak is, amelyeket nem érdemeltél meg” – írta a Twitteren az 56-szoros spanyol válogatott csatár (22 gólt szerzett), aki 2000-ben vonult vissza, s utána televíziós kommentátor lett.

Az 55 éves Salinas természetesen reakciók áradatát váltotta ki, sokan a fejéhez vágták, hogy az ő karrierjével csendben kellene maradnia.

„Tudom, ki vagyok, és mit értem el karrierem során. Azt is tudom, hogy az én véleményem nem fontos, nem jelentős. De elmondhatom, mert nem vagyok tiszteletlen. Ronaldo briliáns játékos, gólerős, meccseket dönt el, és a többi... De ezt Messi is tudja, sőt még több gólt szerez, ráadásul Messi csapatjátékos. Ő a komplettebb, a kilences és a tízes összegyúrva” – írta Salinas.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik