Aranylabda: akkora volt Messi előnye, hogy az FF-nél már nem lehet szavazni

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.10.11. 19:03
null
Lionel Messi ötszörös aranylabdás – a France Football olvasói odaítélnék neki hatodszor is (Fotó: AFP, archív)
Miután a France Football nyilvánosságra hozta a 2018-as Aranylabda elnyerésére esélyes 30 játékos névsorát, szavazást indított a hivatalos honlapján, hogy lehetőséget adjon az olvasóknak eldönteni, szerintük ki volt a naptári év legjobb labdarúgója. Nagyjából másfél napig lehetett voksolni, a szavazás szerda este óta nem elérhető a France Football honlapján…

 

Bár az Aranylabda odaítéléséről csak és kizárólag az újságírók döntenek – Magyarországról a Nemzeti Sport futballrovatának vezetője, Vincze András szavaz –, a France Football szerkesztőségének tagjai szerették volna kikérni a szurkolók véleményét is, hogy ők kinek adnák az idén a legrangosabb egyéni elismerést. Sokkal hamarabb megtudták, mint azt hitték volna, ezért körülbelül másfél nap elteltével el is távolították a szavazást a honlapjukról…

Amíg lehetett, több mint 700 ezer olvasó adta le voksát. Kezdetben Mohamed Szalah vezetett nagy fölénnyel, majd megjelentek a Lionel Messi-szimpatizánsok, akik az argentint repítették az élre. Így amikor a France Football „lezárta” a szavazást, az argentin 48 százalékkal (338 110 vokssal) vezetett, megelőzve Szalahot, aki 31 százalékon állt (218 362). Eközben Cristiano Ronaldo óriási lemaradással csak a harmadik volt (8%, 56 351), míg az Aranylabda egyik legnagyobb esélyese, Luka Modric és a világbajnok Kylian Mbappé két-két százalékkal a negyedik és az ötödik pozíciót foglalta le.

Az FF-nél ezeket az adatokat látva döntöttek úgy, hogy nincs értelme a szavazás folytatásának, hanem majd az újságírók eldöntik, hogy ki volt 2018 legjobbja.

December 3-án kiderül.

AZ ARANYLABDÁRA JELÖLT 30 FUTBALLISTA
Sergio Agüero (argentin, Manchester City), Alisson Becker (brazil, Liverpool), Gareth Bale (walesi, Real Madrid), Karim Benzema (francia, Real Madrid), Edinson Cavani (uruguayi, PSG), Thibaut Courtois (belga, Real Madrid), Cristiano Ronaldo (portugál, Juventus), Kevin De Bruyne (belga, Manchester City), Roberto Firmino (brazil, Liverpool), Diego Godín (uruguayi, Atlético Madrid), Antoine Griezmann (francia, Atlético Madrid), Eden Hazard (belga, Chelsea), Isco (spanyol, Real Madrid), Harry Kane (angol, Tottenham), N’Golo Kanté (francia, Chelsea), Hugo Lloris (francia, Tottenham), Mario Mandzukic (horvát, Juventus), Sadio Mané (szenegáli, Liverpool), Marcelo (brazil, Real Madrid), Kylian Mbappé (francia, PSG), Lionel Messi (argentin, FC Barcelona), Luka Modric (horvát, Real Madrid), Neymar (brazil, PSG), Jan Oblak (szlovén, Atlético Madrid), Paul Pogba (francia, Manchester United), Ivan Rakitic (horvát, FC Barcelona), Sergio Ramos (spanyol, Real Madrid), Mohamed Szalah (egyiptomi, Liverpool), Luis Suárez (uruguayi, FC Barcelona), Raphaël Varane (francia, Real Madrid)

AZ ARANYLABDA EDDIGI GYŐZTESEINEK NÉVSORA ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik