Aranylabda 2018: Luka Modric idei 7 kulcsmomentuma – videók

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.12.04. 12:17
null
A Real Madriddal sorozatban harmadszor lett BL-győztes (Fotó: AFP)
Mint ismert, a Real Madrid középpályása, Luka Modric nyerte meg a 2018-as Aranylabdát, megelőzve Cristiano Ronaldót, valamint Antoine Griezmannt. A hétfői díjátadó apropóján felidézzük a horvát középpályás 2018-as évének legjelentősebb pillanatait.


2018. május 26. – Magasba emelte a BL-trófeát
A Real Madrid horvát karmestere csapata legsokoldalúbb játékosa volt a Bajnokok Ligája 2017–2018-as idényében is. Nem ő volt a Liverpool elleni döntő legjobbja, a sorozatban harmadszor megnyert trófeáig vezető úton azonban kulcsfontosságú volt a szerepe.

2018. június 21. – Megsemmisítette Argentínát
A világbajnokság D-csoportjának második fordulójában Horvátország Argentínával csapott össze. A vezetést egy kapitális kapushiba miatt Horvátország szerezte meg, majd a 80. percben jött Luka Modric, és 25 méterről küldött jobblábas csavarásával kettőre növelte az előnyt, padlóra küldve Lionel Messiéket. A 3–0-s végeredmény adta lendület a döntőig vitte a horvátokat.



2018. július 1. – Megmutatta lelkierejét
A Dánia elleni világbajnoki nyolcaddöntő játékideje 1–1-es döntetlennel zárult. A kétszer tizenöt perces hosszabbítás vége előtt öt perccel aztán büntetőhöz jutottak a horvátok, a labda mögé természetesen Luka Modric állt – és hibázott. A mindent eldöntő tizenegyeseknél azonban nem hátrált meg, betalált, csapata így neki is köszönhetően továbbjutott.



2018. július 7. – Odacsavarta a szögletet

Az Oroszország elleni világbajnoki negyeddöntő ismét hosszabbításba nyúlt, amelynek első félidejében jött el Luka Modric pillanata. Jobblábas szöglete után a labda egyenesen Domagoj Vida fejére szállt, aki a hálóba fejelte. Horvátország végül nem tudta megtartani előnyét, a továbbjutásról ismét tizenegyesek döntöttek. Modric magabiztosan lőtt a hálóba, csapata tovább menetelt a döntő felé.



2018. július 15. – Elvesztette a döntőt, de a legjobb lett

Horvátország 4–2-re elveszítette a világbajnokság fináléját Franciaország ellen, de Luka Modric így is megkapta a torna legjobb játékosának járó díjat. Világbajnok tehát nem lett, de a csapat tagjaival nemzeti hősként térhetett haza.



2018. augusztus 30. – Megelőzte Cristiano Ronaldót
Az UEFA monte-carlói gáláján kihirdették, hogy Luka Modric lett a 2017–2018-as idény legjobb középpályása, valamint elnyerte a legjobb játékosnak járó díjat is. Az időközben Juventushoz igazoló Cristiano Ronaldónak meg kellett elégednie a legjobb csatárnak járó elismeréssel.


Az UEFA-gálán megelőzte Cristiano Ronaldót (Fotó: AFP)
Az UEFA-gálán megelőzte Cristiano Ronaldót (Fotó: AFP)


2018. szeptember 24. – A FIFA szerint is a legjobb
A Londonban megrendezett FIFA-gálán Luka Modric kapta az év férfi labdarúgójának járó elismerést. A középpályást itt is korábbi madridi csapattársa, Cristiano Ronaldo követte a sorban.

A FIFA-nál is Modric lett az év férfi labdarúgója, Marta az év női játékosa, Didier Deschamps pedig a legjobb edző (Fotó: AFP)
A FIFA-nál is Modric lett az év férfi labdarúgója, Marta az év női játékosa, Didier Deschamps pedig a legjobb edző (Fotó: AFP)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik