Aranylabda 2018: kínos kérdést tettek fel az első női győztesnek – videó

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.12.04. 08:28
null
Martin Solveig és Ada Hegerberg táncolt egymással a hétfői gálán (Fotó: AFP)
Nagy botrányt váltott ki Martin Solveig francia DJ, aki a hétfői Aranylabda-gálán kellemetlen kérdést tett fel az első női Aranylabdát nyerő Ada Hegerberget. Sokak szerint a műsorvezető szexista viselkedése felháborító volt. Solveig aztán jelezte, csupán viccelni akart.

Mint beszámoltunk róla, az Olympique Lyonnal sorozatban három Bajnokok Ligáját nyerő Ada Hegerberg érdemelte ki az első női Aranylabdát. A díj átvétele után Martin Solveig műsorvezető arra kérte a 23 esztendős norvég támadót, ünnepeljen tánccal, „twerköljön” a színpadon.

Hegerberg udvariasan elutasította a felkérést.

A közösségi médiában és a sajtóban sokan felháborodtak Solveig „akcióján”, amely egyesek szerint szexista volt, s a női sportolóknak rendszeresen kell megbirkózni ilyen helyzetekkel.

nul. on Twitter

Martin Solveig : enfin un ballon d'or féminin, il était temps 2 minutes later mdr : #BallonDor https://t.co/W6IJ6286nR




A kiváló teniszező Andy Murray sem hagyta szó nélkül az esetet.

„Miért kell a nőknek még mindig ezt a sz.rt eltűrni? Vajon Mbappétól és Modrictól mit kérdeztek? Gondolom a futballról beszéltek velük. Aki azt gondolja, fel van fújva az ügy, és csak vicc volt, az téved. Egész életemben a sportvilágban éltem, a szexizmus hihetetlen gyakori” – írta az Instagramon a kétszeres Grand Slam-torna-győztes brit teniszező.

Solveig a Twitteren igyekezett tisztázni a helyzetet.

„Beszéltem Adával, s tudja, csak viccelni akartam. Természetesen elnézést kérek, ha valakit megbántottam. S persze gratulálok Adának” – olvasható a DJ bejegyzésében.

Martin Solveig on Twitter

I explained to @AdaStolsmo the buzz and she told me she understood it was a joke. Nevertheless my apologies to anyone who may have been offended. Most importantly congratulations to Ada



Ada Hegerberg az újságíróknak azt mondta, sajnálja, hogy így alakult a helyzet, ő nem érezte úgy, hogy Solveig tiszteletlenül viselkedett volna.

Martin Solveig on Twitter

Sincere apologies to the one I may have offended. My point was : I don't invite women to twerk but dance on a Sinatra song. Watch the full sequence People who have followed me for 20 years know how respectful I am especially with women https://t.co/pnZX8qvl4R



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik