Aranycipő: a volt újpesti már annyi gólnál jár, mint Mbappé

Vágólapra másolva!
2019.05.14. 12:44
null
Mbaye Diagne-nál több gólt egy idényen belül még egyetlen külföldi játékos sem szerzett a török bajnokságban (Fotó: AFP)
Lionel Messi előnye változatlanul négy gól Kylian Mbappé előtt az európai Aranycipőért folyó versenyfutásban, amelyben az Újpest korábbi csatára, a török bajnokságban szárnyaló Mbaye Diagne feljött a negyedik helyre.

 

Az FC Barcelona klasszisa nem talált be a Getafe kapujába az elmúlt hétvégén (2–0), míg a Paris Saint-Germain sztárja eltiltás miatt nem léphetett pályára az Angers ellen (2–1), így kettejük között maradt a négygólos különbség az Aranycipő-rangsor élén. A spanyol bajnokságból egy, a franciából még két forduló van hátra, tehát az eltiltását letöltő Mbappénak eggyel több meccs áll a rendelkezésére, hogy utolérje argentin riválisát. Messiék vasárnap az Eibar otthonában lépnek pályára, míg a PSG még a Dijonnal és Reimsszel csap össze.

Eközben az Újpest korábbi csatára, a török bajnokság jelenlegi idényében már 30 gólnál járó, az ottani góllövőlistát óriási fölénnyel vezető Mbaye Diagne a hétvégi duplájával feljött a negyedik helyre. E két találat nemcsak a szenegáli támadónak, hanem csapatának, a Galatasaraynak is három pontot ért, hiszen az isztambuli sztáralakulat a hosszabbításban ezzel a két góllal fordította meg a Rizespor elleni idegenbeli bajnokiját (3–2), és őrizte meg első helyét a tabellán.

A Premier League gólkirályai, Pierre-Emerick Aubameyang (Arsenal), Sadio Mané és Mohamed Szalah (mindkettő Liverpool) már nem végezhetnek az ötödiknél előkelőbb pozícióban.

AZ ARANYCIPŐÉRT FOLYÓ VERSENY ÉLCSOPORTJA (2019. május 14.)
1. Lionel Messi (FC Barcelona) 34 x 2 = 68 pont
2. Kylian Mbappé (Paris Saint-Germain) 30 x 2 = 60
3. Fabio Quagliarella (Sampdoria) 26 x 2 = 52
4. Mbaye Diagne (Kasimpasa/Galatasaray) 30 x 1.5 = 45
5. Pierre-Emerick Aubameyang (Arsenal) 22 x 2 = 44
Robert Lewandowski (Bayern München) 22 x 2 = 44
Sadio Mané (Liverpool) 22 x 2 = 44
Mohamed Szalah (Liverpool) 22 x 2 = 44
Duván Zapata (Atalanta) 22 x 2 = 44

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik