Arany-kupa: nem lett újabb USA-arany, Mexikóé a trófea

Vágólapra másolva!
2019.07.08. 06:57
null
A diadalittas mexikóiak a trófeával (Fotó: Arany-kupa)
Csupán egyetlen gól született a labdarúgó Arany-kupa magyar idő szerint hétfő hajnali, chicagói döntőjében, azt Mexikó szerezte, így megnyerte az észak- és közép-amerikai, valamint a karibi válogatottak tornáját – a házigazda és címvédő Egyesült Államoknak az ezüstérem jutott.

A 62 493 néző előtt megrendezett finálé egyetlen gólját a Los Angeles Galaxy középpályása, Jonathan dos Santos lőtte a 73. percben.

A meccs korábbi szakaszában, sőt a hajrában is adódott gólszerzési lehetőségük a házigazda egyesült államokbelieknek, de nem tudtak élni velük, így nem vált valóra a nagy álom – a női válogatottjuk világbajnoki diadala után néhány órával a férfiaknak nem sikerült aranyérmet szerezniük.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

Mexikó nyolcadszor nyerte meg az ebben a formában 1991 óta létező tornát, az Egyesült Államok pedig ötödször lett ezüstérmes – a fináléban mindannyiszor a régióbeli legnagyobb riválisától kapott ki.

Egy kis stat: Jonathan dos Santos a 12. mexikói labdarúgó, aki gólt szerez az Egyesült Államok ellen Arany-kupa-döntőben; egy évvel idősebb bátyja, Giovani – aki ezúttal nem volt tagja a keretnek – korábban szintén megtette ezt.

CONCACAF ARANY-KUPA
DÖNTŐ
Egyesült Államok–Mexikó 0–1
(J. dos Santos 73.)

A TORNA VÉGEREDMÉNYE
1. Mexikó
2. Egyesült Államok
3. Haiti és Jamaica
5–8. Costa Rica, Kanada, Panama, Curacao

A torna összes eredménye itt!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik