Al-Vahda: Dzsudzsák annak idején az őrületbe kergette, most csapattársak lehetnek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.01.06. 10:49
null
Dzsudzsák Balázs a 2009-es PSV–Ajax rangadón – a háttérben Gregory van der Wiel (Fotó: AFP, archív)
Holland sajtóértesülések szerint Gregory van der Wiel, a Fenerbahce holland válogatott jobbhátvédje az Egyesült Arab Emírségekben, a Dzsudzsák Balázst is foglalkoztató al-Vahdában folytathatja a pályafutását.

A 28 esztendős futballista a Paris Saint-Germainnél eltöltött négy idény után a nyáron igazolt a Fenerbahcéba, de fél év elteltével máris továbbállhat, mivel Dick Advocaat, az isztambuli csapat vezetőedzője közölte vele, hogy nem számít rá.

A Voetbal International információi szerint Van der Wiel útja az Arab Emírségekbe vezethet, ahonnan Dzsudzsák Balázs klubja, az al-Vahda már be is jelentkezett érte, és másfél éves szerződést kínált neki.

Ennek az átigazolásnak (magyar szempontból) az adhatna pikantériát, hogy Dzsudzsák és Van der Wiel a holland bajnokságból már ismerheti egymást, sőt a magyar válogatott csapatkapitánya a 2009. augusztus 16-án rendezett PSV–Ajax rangadón (4–3) a későbbi vb-ezüstérmes jobbhátvéddel szemben játszotta pályafutása egyik legjobb és legemlékezetesebb mérkőzését.

Dzsudzsák ezen a találkozón két szabadrúgásgólt szerzett, valamint Van der Wiel megkerülése után gólpasszt adott Otman Bakkalnak.

A hírek szerint Van der Wiel a helyszínen tekintette meg az al-Vahda szerdai kupameccsét, amelyet a hazaiak Dzsudzsák két góljának is köszönhetően 6–0-ra megnyertek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik