ANK: Egyiptom rendezheti Kamerun helyett a tornát

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2019.01.08. 14:26
Az Afrikai Labdarúgó-szövetség (CAF) keddi bejelentése szerint Egyiptom rendezi meg idén az Afrikai Nemzetek Kupáját június 15. és július 13. között, miután a CAF tavaly november végén megfosztotta Kamerunt a rendezési jogtól.

A kontinentális szövetség azért vette el Kameruntól a tornát, mert az ottani szövetséget átmenetileg egy bizottság irányítja, amely nem képes új vezetést választani a szervezet élére, így az előkészületekkel sem haladt megfelelő tempóban. Egyiptom negyedszer ad otthont az Afrikai Nemzetek Kupájának, és először 2006 óta. Kamerun helyettesítésére Egyiptomon kívül a Dél-afrikai Köztársaság adott még be pályázatot.

Az Afrikai Nemzetek Kupáját először rendezik az eddig megszokott januári időpont helyett nyáron, ráadásul immár 16-ról 24 csapatosra növelt mezőnnyel.

A kontinentális torna selejtezőjének utolsó fordulóját márciusban rendezik, de 14 válogatott, köztük Egyiptom, már kijutott az eseményre.

Ez sorozatban a negyedik Afrikai Nemzetek Kupája, amelynek új házigazdát kellett találni: 2013-ban biztonsági okokból Líbia helyett a Dél-afrikai Köztársaság, 2015-ben az ebolajárvány miatt Marokkó helyett Egyenlítői-Guinea rendezte meg a tornát, míg 2017-ben Líbia másodjára sem volt képes otthont adni az eseménynek, és akkor Gabon ugrott be a helyére.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik