Amerika: megvan a labdarúgó-válogatott új kapitánya

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2018.12.02. 19:20
Gregg Berhalter lett az amerikai labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitánya. A 45 éves szakember játékosként 1994 és 2006 között 44 alkalommal szerepelt az amerikai válogatottban, részt vett a 2002-es és a 2006-os világbajnokságon. Edzőként az elmúlt öt év évben a Columbus Crew MLS-csapatát irányította.

„Gregg olyan típusú edző, aki folyamatosan képezi magát, így próbál meg minden nappal jobb edzővé válni, ami mindenkori csapatának is hasznára válik" – árulta el az amerikai szövetség (USSF) ügyvezetője, Earnie Stewart, aki szerint hosszú utat jártak be, mire meghozták a döntést. „Gregg olyan típusú edző, aki folyamatosan képezi magát, így próbál meg minden nappal jobb edzővé válni, ami mindenkori csapatának is hasznára válik" – árulta el az amerikai szövetség (USSF) ügyvezetője, Earnie Stewart, aki szerint hosszú utat jártak be, mire meghozták a döntést.

Az amerikai válogatott történetének legutóbbi négy évtizedében – Steve Sampsont követően – Gregg Berhalter a nemzeti együttes második legfiatalabb szakvezetője.

Az új kapitány a januári edzőtáborban találkozhat először kiválasztottjaival, az Európában légióskodó kiszemeltjeinek többségére azonban akkor még nem számíthat.

Az Egyesült Államok csapata 1990-től hét egymást követő világbajnokságon szerepelt, de ez a sorozata az idei vb-n megszakadt, miután az észak- és közép-amerikai selejtezősorozat utolsó fordulójában 2–1-re kikapott a sereghajtó Trinidad és Tobago vendégeként. Az amerikaiak kapitánya, Bruce Arena lemondott posztjáról, így az elmúlt egy évben ideiglenes megbízással első számú segítője, Dave Sarachan irányította a csapatot, amely három győzelem és négy döntetlen mellett ötször szenvedett vereséget.

Sarachan ebben az esztendőben 23 újoncot avatott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik