Álomcsapat: őket választották be olvasóink 2017 tizenegyébe

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.12.29. 14:39
December közepén szavazássorozatot hirdettünk a Facebookon, s arra kértük olvasóinkat, posztonként válasszák ki azokat a játékosokat, akiket 2017 álomcsapatában látnának. Több mint 60 ezer voks után megszületett a végeredmény, amelyet most megmutatunk. Köszönjük olvasóink együttműködését!

GIANLUIGI BUFFON (olasz, Juventus)
A Barcelona elleni BL-párharcban élte reneszánszát a Juventus 39 éves kapusa, aki a döntőben kapott négyes ellenére a sorozat álomcsapatába került. A zsinórban hatodszor megszerzett bajnoki cím után a vb-selejtezős kudarc volt a mélypont.

DANI ALVES (brazil, Juventus/PSG)
A brazil a Monaco elleni BL-elődöntő sztárja volt góljával és gólpasszával. A Juventus merev házirendjétől iszonyodva távozott aztán Torinóból, s a PSG-nél a francia Szuperkupa-meccsen góllal és gólpasszal kezdett.

GIORGIO CHIELLINI (olasz, Juventus)
A világ legjobb védőjátékosa, nagy szerepe volt a Barcelona támadójátékának hatástalanításában. Leonardo Bonucci távozása után a Juve-védelem egyértelmű fő pillére.

SERGIO RAMOS (spanyol, Real Madrid)
A negyedik bajnoki címét immár a Real Madrid csapatkapitányaként szerezte meg, és mellé a Bajnokok Ligája-serleget is begyűjtötte a gárdával. A 2016–2017-es szezonban tíz gólt szerzett, ősszel pedig a piros lapok tekintetében lett La Liga-rekorder.

MARCELO (brazil, Real Madrid)
Még Roberto Carlos is azt mondja róla, hogy jobb nála, s tény: kirobbanthatatlan a Real Madrid bal oldaláról. 2022-ig aláírt új szerződésével még jó ideig az is marad.

TONI KROOS (német, Real Madrid)
A Real középpályássorának mozgatórugója első német játékosként lett háromszoros Bajnokok Ligája-győztes. Közben a válogatott alapembereként vereség nélkül teljesítette a 2017-es évet.

LUKA MODRIC (horvát, Real Madrid)
Krooshoz hasonlóan hazája első háromszoros BL-győztese, az év középpályásának választották a sorozatban, negyedik lett a FIFA Év Játékosa-szavazáson, ötödik az Aranylabda-voksoláson. James Rodríguez távozása óta hivatalosan ő a Real 10-ese.

CRISTIANO RONALDO (portugál, Real Madrid)
Újabb Aranylabda és – mivel megint különválasztották – újabb FIFA Év Játékosa-díj koronázta meg a nemzetközi és spanyol bajnoki csúcsok tömkelegét hozó 2017-es esztendőt.

LIONEL MESSI (argentin, Barcelona)
A Barcelonával a bajnoki címről és a Bajnokok Ligájáról is lemaradt, de ősszel egyedül döntötte el az argentin válogatott kulcsfontosságú vb-selejtezőit, így nemzeti csapata pótselejtező nélkül jutott ki Oroszországba.

HARRY KANE (angol, Tottenham Hotspur)
56 góljával megtörte a hétéves CR-Messi dominanciát, a Premier League-ben szerzett 39 találata rekord egy naptári éven belül. Szeptemberben tíz meccsen 13 gólt ért el a Spursben és a válogatottban.

ROBERT LEWANDOWSKI (lengyel, Bayern München)
Az októberi vb-selejtezők során minden idők legeredményesebb lengyel válogatott futballistája lett, majd decemberben a Bundesliga gólszerzőinek örökranglistáján feljött a legjobb tíz játékos közé.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik