Albánia: koronavírus-tesztelés nélkül indítanák újra a bajnokságot – sajtóhír

Munkatársunktól MunkatársunktólMunkatársunktól Munkatársunktól
Vágólapra másolva!
2020.05.10. 18:15
null
Tesztek nélkül indulhat újra az albán labdarúgóélet? (Fotó: AFP)
Az egyik albán újságíró beszámolója szerint a helyi szövetség megegyezett az egészségügyi minisztérium illetékeseivel arról, hogy a hónap végén újraindulhat a bajnokság – koronavírustesztek nélkül is.

 

Érdekes történetet osztott meg a Twitteren egy albán sportújságíró. Ermal Kuka beszámolója szerint a helyi liga képviselői tárgyaltak az egészségügyi minisztérium illetékeseivel a bajnokság újraindításáról. Ez önmagában még nem jelent semmit, csakhogy állítólag megegyeztek abban, hogy ehhez nem szükséges(!) letesztelni a játékosokat. Az albán kolléga korábban arról írt, hogy a szövetségnek, csapatoknak nincs pénzük a tesztelésre, ezért az állam segítéségében bíznak.

A Panorama Sport szerint az albán szövetség optimális esetben május végén (egyes források szerint 31-én) indítaná újra a bajnokságot, miközben a klubok még el sem kezdték az edzéseket, erre május 18-án kerülhet sor. Talán nem túlzás, hogy a sérüléseket tekintve jelentős kockázat, ha kevesebb mint két hétre rá már mérkőzéseket kell játszani.

És akkor még a tesztek állítólagos kihagyásáról nem is beszéltünk...

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik