Ajax: Tadics átlépte az ötvenpontos álomhatárt a kanadai táblázaton

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.04.26. 08:59
null
Tadics (fent) kétszer ünnepelhetett gólt a Vitesse ellen (Fotó: AFP)
A holland élvonal 32. fordulójában kedd este lejátszott Ajax–Vitesse mérkőzésen az amszterdamiak 4–2-re nyertek, és a találkozón két értékesített büntetője mellett Dusan Tadics kiosztott egy gólpasszt. A szerb játékos már átlépte az ötvenpontos álomhatárt a klub színeiben szerzett kanadai pontok tekintetében – egyben ez azt jelenti, hogy az Ajax idénybeli 160 góljából 55-ben kulcsszerepet vállalt.

 

A 30 éves támadó az Ajaxban és a szerb válogatottban ebben az idényben összesen 59 tétmérkőzésen játszott, 36 gólnál és 22 gólpassznál jár (ebből a válogatottban hat meccsen két gól és egy gólpassz a mérlege).

Tadics 24 gólt szerzett a holland bajnokságban, ezzel a góllövőlista második helyét foglalja el a PSV holland csatára, Luuk de Jong mögött, aki 27 góllal vezet. A szerb 24 gólja mellett 13 gólpasszt is kiosztott, ez a második legtöbb a holland bajnokságban.

Tadicsnak nemcsak az Eredivisie-ben megy a góllövés, hanem a Bajnokok Ligájában is. Európa legrangosabb kupasorozatában a selejtezővel együtt 9 gólja van, és itt is remekül készít elő, már hétszer hozta csapattársait kihagyhatatlan helyzetbe.

A Holland Kupában szolidabban termel, igaz, ebben a sorozatban csak három mérkőzésen lépett pályára, ám így is egy-egy gól és gólpassz a mérlege.

Az amszterdamiak színeiben ebben az idényben tehát mindent egybevetve 34 gólt szerzett (és 21 gólpasszt adott) Tadics, akinél eredményesebb legutóbb Luis Suárez volt, aki a 2009–2010-es idényben minden klubsorozatot figyelembe véve 49 gólig jutott az Ajax mezében.

Tadics a klubjában mind a három versenysorozatban tovább növelheti góljainak és gólpasszainak a számát, hiszen a holland bajnokságból még hátra van két forduló, a Holland Kupában a Willem II ellen döntőt játszik csapatával, míg a Bajnokok Ligája elődöntőjében a Tottenham Hotspur ellen készülhet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik