Ajax: „Nem láttam olyan jó védőt 19 évesen, mint De Ligt”

Vágólapra másolva!
2019.06.29. 18:18
null
Marcello Lippi szerint De Ligtnek a Juvéban a helye (Fotó: AFP)
Marcello Lippi, a 2006-os világbajnok olasz labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya egy interjúban beszélt a 19 éves belső védőről, Matthijs de Ligtről. A szakember szerint a Juventus nagyon jól járna azzal, ha a holland a torinóiakat választaná.

 

„Azt gondolom, a Juventus számára De Ligt lenne a tökéletes igazolás. Nagyon erős, és kiváló futballintelligenciával rendelkezik. Technikás védő, ráadásul sok gólt is szerez” – mondta Lippi a Tuttosportnak.

A kínai válogatott jelenlegi szövetségi kapitánya elárulta, még nem látott 19 éves védőt ilyen jól játszani.

„Nincs értelme hasonlítgatni, de az tény, hogy sok nagyszerű belső védőt láttam: Alessandro Nesta, Franco Baresi, Paolo Maldini, Ciro Ferrara, Fabio Cannavaro, Marco Materazzi. Egyikük sem volt olyan jó 19 évesen, mint De Ligt” – folytatta a rutinos szakember.

Lippi elmondta, a Juventusnak a Bajnokok Ligája-diadal lehet a cél a következő évadban.

„Így is nagyon erős védelmük van a Giorgio Chiellini, Leonardo Bonucci kettőssel. De Ligttel csak még erősebb lesz a hátsó sor, bármire képesek lehetnek a következő idényben, még a Bajnokok Ligája-győzelemre is” – tette hozzá Marcello Lippi.

De Ligt korábban elárulta, Cristiano Ronaldo arra kérte, hogy a Juventushoz csatlakozzon, és a Sky szerint a portugál klasszisnak valóban sikerült meggyőznie a fiatal játékost, hogy az olasz bajnoknál folytassa a pályafutását.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik