Ajax: megható De Jong-sztori a kómából felkelő Nouriról

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2020.03.28. 14:14
null
De Jong (balra) és Nouri csapattársakként az Ajaxban (Fotó: AFP)
Abdelhak Nouri 2017-ben, az Ajax futballistájaként esett össze egy Werder Bremen elleni felkészülési meccsen, majd kómába került, amiből ugyan felébredt, de maradandó agykárosodást szenvedett. A korábbi labdarúgóról most volt csapattársai és bátyja beszélt egy holland tévéműsorban.

 

Abdelhak testvére, Abderrahim egy holland talkshow-ban beszélt öccse állapotáról, ahol Steven Bergwijn, a Tottenham télen szerződtetett támadója, Donny van de Beek, az Ajax sztárja, és Frenkie de Jong, a Barcelona középpályása is megjelent.

Mindhárom játékos Nouri csapattársa volt az U19-es holland válogatottban, utóbbi kettő pedig az amszterdamiaknál is együtt futballozott vele. A tévéműsorban elhangzottak alapján Nouri folyamatos ápolást igényel, de eszik és kommunikál is. Utóbbit szemöldöke mozgatásával teszi. Ezt a Barca nyáron szerződtetett sztárja is megerősítette egy megható, 2019-es történettel.

„Akkor még nem tudtam, hová igazolok majd, de meglátogattam Appie-t. Az édesanyja megkérdezte tőle: hová menjen Frenkie? Elkezdte sorolni a csapatokat, és amikor a Barcelonához ért, Appie a szemöldökével jelzett. Csodálatos pillanat volt ez nekem és a családnak” – mesélte De Jong, aki nem sokkal később a katalánok futballistája lett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik