Ajax: jó eséllyel szerződtetik a dán futball nagy felfedezettjét

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2020.08.04. 12:15
null
Fotó: AFP
Minden jel szerint az Ajaxban folytatja pályafutását a dán labdarúgó-bajnokság történetének legfiatalabb gólszerzője, az idény nagy felfedezettje, Jeppe Kjaer.

 

A szélsőként és irányító középpályásként is bevethető Jeppe Kjaer kiválóan ért a gólhelyzetek kialakításához. Korábban már a Southampton és a Juventus is tesztelte, de klubja, az AC Horsens nem jutott velük egyezsége, ellenben most az Ajaxnak – amely előszeretettel szerződtet dán tehetségeket – megadta az engedélyt, hogy tárgyaljon a tinédzserrel.

A B.T. című dán lap értesülései szerint a felek nagyon közel állnak a megállapodáshoz, egyes információk szerint már szervezik az ilyenkor szokásos kötelező orvosi vizsgálatot.

Kjaer márciusban, a 16. születésnapján mutatkozott be a dán élvonalban, majd júliusban, 16 évesen és 129 naposan lőtte az első gólját – mindkettővel rekorder lett a hazájában.

A B.T. úgy tudja, hogy a holland csapat kétmillió eurót szándékozik fizetni érte; ha ez megtörténik, szintén rekord lesz a kis dán klub történetében.

JEPPE KJAER


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik