Ajánló: megjelent a márciusi FourFourTwo!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.02.17. 12:52
Már kapható az újságárusoknál a FourFourTwo magazin 96., avagy 2018. márciusi száma!

Címlapunkon a Liverpool zsenije, aki napról napra kápráztat el bennünket a régi időket idéző technikás játékával: Mohamed Szalah Egyiptomból.

Népszerű, Kérdezd meg pacekba! című rovatunkban ezúttal a korábbi angol szövetségi kapitánytól, Steve McClarentől kérdezhettek az olvasók. Milyen volt másodhegedűsként Ferguson és Eriksson mellett? Visszatér még edzőként? Mi lett az esernyőjével? Ezekre a kérdésekre is válaszokat kapunk.

Pep Guardiola mindig olyan kapusra alapozza csapatait, aki képes részt venni a játékban. Ederson ehhez pedig kiváló alap. És mint azt a mellékelt ábra mutatja, igen magas kapacitással tud dolgozni.

Luka Modriccsal arról is beszélgettünk, milyen érzés Zidane keze alatt fejlődni, és mit gondol arról, hogy Winks a példaképének nevezte, majd megnéztük trófeáit.

Szon Hung Min a Tottenhamnél megmutatta, hogy nem csak a róla készült bólogatós figura arcára képes mosolyt csalni. A koreai játékos nagy álma, hogy egyszer megnyerje az Aranylabdát is.

Gennaro Gattuso világéletében csapata és országa javára próbálta fordítani lappangó indulatait. Mégis elismeri, hogy néha „előtör belőle a vadállat", és akkor jaj annak, aki elébe áll, legyen az barát vagy ellenség...

Visszatér-e Mourinho arcára a mosoly? A Liverpoolt megint cserbenhagyja-e a védelme? Képes lesz-e a Chelsea megint megfékezni Messit? Az egyenes kieséses szakasz előtt többek között e kérdésekre keressük a választ, miközben mind a nyolc párharc esélyeit elemezzük.

A Man v Fat kispályás bajnokság, ahol a győzelem kulcsa a fogyás. Az FFT utánajárt, hogyan segít a program a pocakos amatőröknek karcsúbbá válni.

A magyar labdarúgás nagy bukásai közül az 1969-es marseille-i 4:1-es kínos vereség, főleg Szepesi György rádióriporter „Jönnek a csehszlovákok!" mondatától lett emlékezetes. Nemzeti válogatottunk, amikor elindult, első ízben maradt le a világbajnokságról, és a kiesés a magyar futball hanyatlásának kezdete lett. Politikailag is nehéz időszak volt: az 1968. augusztus 20-i katonai bevonulás Csehszlovákiába megosztotta a társadalmat, és ettől az államapparátus, valamint a rendvédelmi szervek megijedtek. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az a riadalom, amit az 1969-es év első Magyarország-Csehszlovákia világbajnoki selejtezője okozott. Vörös Csaba nagyívű írása.

Döglött akták rovatunkban Veszprémi Linda ezúttal a korábbi nagyszerű MTK-játékos, Kékesi Rezső kálváriáját írta meg, akit az orvosok eltiltottak az NB I-től a szeme miatt, de az NB II-ben játszhatott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik