Afrika: ők lehetnek a legjobbak – Yaya Touré mit keres a listán?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.11.13. 19:30
A BBC nyilvánosságra hozta annak az öt labdarúgónak a nevét, akik elnyerhetik az év legjobb afrikai játékosának járó díjat. A végső győzelemre esélyes futballisták között szerepel Pierre-Emerick Aubameyang, Rijad Mahrez, Sadio Mané, André Ayew és a közvélemény általános megdöbbenésére Yaya Touré.

A játékosokra november 28-ig lehet szavazni a világ bármely pontjáról a BBC hivatalos honlapján.a BBC hivatalos honlapján.

A jelöltek között helyet kapott a Borussia Dortmund gaboni gólgyárosa, Pierre-Emerick Aubameyang, a 2011-es győztes ghánai André Ayew, a Liverpool szenegáli csatára, Sadio Mané és az angol bajnok Leicester City algériai támadója, Rijad Mahrez. Valamint a Manchester City mellőzött elefántcsontparti középpályása, Yaya Touré, akit sorozatban nyolcadszor jelöltek a díj elnyerésére.

Miután a névsort a nyilvánosságra hozták, a közösségi oldalakon sok szurkoló egyből a nemtetszését fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a legjobbnak már kétszer (2013, 2015) megválasztott Touré ebben az évben miért került be a jelöltek közé.

A drukkerekben felvetődő kérdések nem alaptalanok, hiszen a Manchester City 33 esztendős játékosa ebben a naptári évben csak 22 tétmérkőzésen lépett pályára, míg a jelenlegi idényben egyszer kapott lehetőséget az őt nem kifejezetten szívelő Pep Guardiolától.

A győztes kilétére december 12-én derül fény, a döntés a közvélemény kezében.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik