Afrika-kupa: Tunézia nem kért bocsánatot, jön a kizárás?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.02.05. 12:56
Tunézia nem kívánt bocsánatot kérni, amiért csalással vádolta meg az Afrikai Labdarúgó-szövetséget (CAF) az Egyenlítői-Guinea elleni Afrika-kupa-negyeddöntőjét követően, ezért kizárhatják a 2017-es tornáról.

Mint megírtuk, a tunéziaiak ellenfelükre és a bíróra támadtak (utóbbit még az öltözőfolyosón is kergették, több beszámoló szerint megpróbálták megrugdosni) a botrányosan véget érő meccs után, majd kárt tettek az öltözőben. A CAF ötvenezer amerikai dollárra megbírságolta a tunéziai szövetséget, melynek ki kell fizetnie az okozott kárt is. Írásbeli megrovást kapott nem megfelelő viselkedése miatt Vadi Dzsari, a Tunéziai Labdarúgó-szövetség elnöke. A tunéziai szövetség képviselői a CAF-ot is csalással vádolták meg, a kontinentális szövetség ezért felszólította tagszervezetét: vagy mutasson be erre bizonyítékokat, vagy hivatalos levélben kérjen bocsánatot február 5-ig. Mint megírtuk, a tunéziaiak ellenfelükre és a bíróra támadtak (utóbbit még az öltözőfolyosón is kergették, több beszámoló szerint megpróbálták megrugdosni) a botrányosan véget érő meccs után, majd kárt tettek az öltözőben. A CAF ötvenezer amerikai dollárra megbírságolta a tunéziai szövetséget, melynek ki kell fizetnie az okozott kárt is. Írásbeli megrovást kapott nem megfelelő viselkedése miatt Vadi Dzsari, a Tunéziai Labdarúgó-szövetség elnöke. A tunéziai szövetség képviselői a CAF-ot is csalással vádolták meg, a kontinentális szövetség ezért felszólította tagszervezetét: vagy mutasson be erre bizonyítékokat, vagy hivatalos levélben kérjen bocsánatot február 5-ig.

Utóbbit visszautasították a tunéziaiak, mivel elmondásuk szerint „a játékvezetők rendkívül igazságtalanok voltak” velük szemben. Ha a CAF beváltja fenyegetését, Tunéziát kizárják a 2017-es Afrika-kupáról.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik