Afrika-kupa: bombameglepetés, kiesett a házigazda Egyiptom!

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2019.07.06. 22:59
null
Lorch (jobbra) és Szalah csatája – a végén a dél-afrikai örülhetett (Fotó: AFP)
A címvédő Kamerun után a házigazda Egyiptom is kiesett a labdarúgó Afrikai Nemzetek Kupájáról: a nyolcaddöntő szombati játéknapjának estéjén az egyiptomiak 1–0-ra kikaptak Dél-Afrikától, amely a legjobb nyolc között Nigériával találkozik.

A csoportkörből csupán a szerencsés harmadik helyezettek egyikeként továbbjutó Dél-Afrika a 85. percben szerezte meg a győztes gólt: Thembinkosi Lorch tökéletesen kivitelezett ellencsapás végén 15 méterről a hazai kapuba lőtt.

A GYŐZTES GÓL

A két csapat nagy csatát vívott egymással Kairóban, és hiába volt ott az egyiptomi együttesben a nem teljesen egészséges Mohamed Szalah, Európa egyik legrettegettebb támadója, a nagyobb helyzeteket a dél-afrikaiak alakították ki, és ha Ahmed el-Senavi nem véd többször nagyot, már korábban eldőlhetett volna a mérkőzés (0–1).

Egy kis stat: Egyiptom – 12 veretlenül megvívott meccs után – 1986 óta először kapott ki hazai környezetben zajló Afrika-kupán. Az idei ANK négy eddigi kiesője közül az egyiptomi válogatott a harmadik, amelyik egyetlen gólt sem kapott a csoportkörben; előtte Marokkó és Kamerun is így járt.

AFRIKAI NEMZETEK KUPÁJA, EGYIPTOM
NYOLCADDÖNTŐ
Egyiptom–Dél-Afrika 0–1 (Lorch 85.)
Korábban
Nigéria–Kamerun 3–2 (Ighalo 19., 63., Iwobi 66., ill. Bahoken 41., N'Jie 44.)

A torna teljes műsora itt!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik