Afrika-kupa: Algéria és Tunézia is elődöntős

Vágólapra másolva!
2019.07.11. 22:52
null
Szofiane Feguli szerezte az algériaiak vezető gólját (Fotó: AFP)
A rendes játékidőben büntetőt hibázó Algéria a tizenegyespárbajban jobban koncentrált, és végül legyőzte a 2015-ös bajnok Elefántcsontpartot a labdarúgó Afrika-kupa negyeddöntőjében. Tunézia 3–0-ra megverte a torna meglepetéscsapatát, Madagaszkárt.

A mérkőzést Algéria kezdte jobban, és a 20. percben a Galatasaray középpályása, Szofian Feguli révén meg is szerezte a vezetést 0–1.


A második félidő elején növelhette volna előnyét az észak-afrikai válogatott, de Bagdad Bunedzsah kihagyott egy tizenegyest, lövése a lécről pattant a kapu fölé.

A 62. percben az Aston Villa csatára, Jonathan Kodjia 15 méteres lövéssel egyenlített 1–1.

Miután se a rendes játékidőben, se a hosszabbításban nem született több gól, jöhettek a tizenegyesek. A harmadik körben Wilfried Bony hibázott, és ugyan az utolsó sorozatban Juszef Belaili is rontott, az ötödik elefántcsontparti lövő, Serey Die nem tudott élni a lehetőséggel.

A négy közé Algéria jutott be, és az döntőbe jutásért Nigéria ellen lép pályára.

Jusszef Mszakni: egy gól, egy gólpassz (Fotó: AFP)
Jusszef Mszakni: egy gól, egy gólpassz (Fotó: AFP)

Az utolsó negyeddöntőben Madagaszkár és Tunézia csapott össze, de a torna meglepetéscsapata csak egy félidőn át tudta feltartóztatni az esélyesebbnek tartott észak-afrikaiakat.

A 47. percben Vahbi Kazri még lesről talált be, de az 52. percben Jusszef Mszakni passzát követően Ferdzsani Szaszi szerzett vezetést, igaz, 16 méteres lövése irányt változtatott Thomas Fontaine hátán 0–1.


A 60. percben Kazri lövését még védte a madagaszkári kapus, de a lendületből érkező Mszakni nyolc méterről nem hibázott 0–2.


A 3–0-s végeredményt Naim Szliti állította be a 93. percben.

Tunézia az elődöntőben Szenegállal csap össze.

AFRIKAI NEMZETEK KUPÁJA
NEGYEDDÖNTŐ
Elefántcsontpart–Algéria 1–1
(Kodjia 62., ill. Feguli 20.) – 11-esekkel 3–4
Madagaszkár–Tunézia 0–3
(Szaszi 47., Mszakni 60., Szliti 93.)

A torna teljes programja itt!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik