Afrika-kupa: a nigériai kapitány a videobíró miatt méltatlankodik

Vágólapra másolva!
2019.07.11. 11:20
Gernot Rohr, a nigériai labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a videobírós rendszert (VAR) bírálta csapata Afrika-kupán aratott negyeddöntős sikerét követően.

Nigéria 2–1-re legyőzte szerdán Dél-Afrika együttesét, a német tréner viszont nehezményezte, hogy a rivális egyenlítő góljánál hosszú percekig állt a játék, mire a VAR segítségével megadták a találatot.Nigéria 2–1-re legyőzte szerdán Dél-Afrika együttesét, a német tréner viszont nehezményezte, hogy a rivális egyenlítő góljánál hosszú percekig állt a játék, mire a VAR segítségével megadták a találatot.

Öt percig vártunk arra, hogy eldöntsék, gól vagy nem gól, ez nagyon nehéz volt a futballistáim számára” – méltatlankodott a 66 éves edző.

A VAR-t a negyeddöntős szakaszban állították csatasorba a kontinensviadalon, és a dél-afrikai gólnál volt az első olyan eset, amikor komoly szerephez jutott. A hosszú tanakodást az okozta, hogy Bongani Zungu fejes góljánál a partjelző lest intett, de nem volt egyértelmű, hogy a találatot megelőző szabadrúgás után kinek a fejéről került Zunguhoz a labda.

A dél-afrikaiak egyenlítő gólja a 71. percben esett, Nigéria viszont a hajrában ismét betalált, így készülhet a vasárnapi elődöntőre.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik