A talányos Zlatan talán marad; szárnyait erősítené a Monaco

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.07.24. 15:59
null
Ibra elgondolkodhat azon, hogy miként fér meg Cavanival egy csatársorban. Luxusprobléma... (Fotó: Reuters)
Zajlik, zajlik az élet a francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban, a Ligue 1-ben, bár csoda módon nem vett a napokban a Monaco egyetlen világsztárt sem, és a PSG sem igazolt még a héten tízmillió euró fölött, holott a cikkírás elkezdésének pillanatában már szerda reggel nyolc óra egy perc van. Ambiciózus célokban azonban nincs hiány, és bizony jó néhány millió eurót elköltenek még a többiek is.

Kedd délután a PSG elkívánkozó Zlatan Ibrahimovica kijelentette, hogy érvényes szerződés köti őt a párizsiakhoz (azért ezt tényleg nem árt tisztázni), nincs miért váltania (akkor miért viszketett a talpa a múlt hetekben?), de még egyeztetnie kell a részletekről (ha nem megy sehová, akkor miről kell tárgyalnia?), és elszánta magát arra, ami történik majd (na, erre varrjunk gombot!). Edinson Cavaniról szólva kijelentette, hogy leigazolása erősítés, és mi tagadás, 64.5 millió eurós gyengítésről mi magunk sem hallottunk még. Komolyra fordítva a szót: kövezzen meg bennünket a kedves olvasó, de transzferológiai és munkavállalói ösztönünk azt súgja, hogy a jó öreg Zlatan Cavani érkezése után körbenézett a munkaadói piacon, de szép lassan rájött, hogy a PSG-nél élvezett évi 14 millió eurós nettó (a Daily Mail szerint ez bruttó 55 millió, köszönhetően a gazdagnyúzó gall adószabályoknak, de ebbe saját lelki nyugalmunk érdekében ne gondoljunk bele) bérének máshol csak tört részét kapná, ezért eme békülékeny nyilatkozat. Párizs megér egy misét, 14 misit meg pláne... És minő érdekes: nem sokkal azelőtt nyilatkozta sokadszorra is a Real Madrid elnöke, hogy számukra az idén nyáron a PSG játékosai érinthetetlenek. Mi is szolgálhatunk egy kissé meglepő adattal, mint egykoron a revolver nélküli város lakóinak 13. Pác Tivald: bizony az ősszel már 32 esztendős lesz a svédek éke. A la recherche...

Csatártársai közül Kévin Gameiro szinte biztosan a Sevillához távozik, mert a francia válogatott játékos nem vállalja a negyedik számú ék szerepét az új idényre a PSG-nél. Leonardo sportigazgató távozása után átszervezik a feladatokat a klubnál, majd, miután mindenki elhelyezkedett új székén, indulhat a támadás a következő nagy célpontokért: a laziós Hernanesért, a benficás Eduardo Salvióért és a barcelonai Dani Alvesért.

Egyre több a sztár a Monaco edzésein (Fotó: Reuters)
Egyre több a sztár a Monaco edzésein (Fotó: Reuters)

Az AS Monaco háza táján is lecsillapodtak a kedélyek: a zenites Hulk megjelent ügynökével a gyönyörű miniállamban a minap, állítólag túlesett az orvosi vizsgálatokon, és alá is írt, majd hirtelen leült az ügy. Felhorgadt egy másik, miszerint Radamel Falcao két évvel idősebb a hivatalosan bevallottnál, de az érintett tagadja a kolumbiai óvodájából (...) származó, hivatalos(nak beállított) anyakönyvvel is alátámasztott információt. Megérkezett viszont hivatalosan is Fabinho, a 19 éves brazil jobbhátvéd, a Flamengo és a Real Madrid egykori játékosa. Úgy látszik, jelentősen gyarapodik a Coulibalyk száma Angliában, mert a Monaco középpályása, Gary Coulibaly a Sheffield Wednesdaybe menekül a konkurens Joao Moutinho, Jérémy Toulalan, Delvin Ndinga trió elől.

A szigetországból költözhet viszont Monacóba Nani, aki addig vacakolt a szerződéshosszabbítással, hogy a L'Équipe szerint a Manchester United hajlandó lenne őt elengedni már 10 millió körüli összegért is, a portugál szélső viszont ragaszkodik ahhoz, hogy teljesítménye évi hétmilliós fizetést is megér a franciáknak (Monacóban lényegesen kevésbé felkavaró élmény adózni, mint Párizsban). Az Inter biztosan nem fizetne neki ennyit, az Anzsi viszont gond nélkül. Nani ügyeit mostanában Jorge Mendes viszi, az a szakember, aki a nyáron segített a Monacónak Falcao és Moutinho megszerzésében is.

A védelmet egyébként az interes Álvaro Pereirával, a valenciai Aly Cissokhóval vagy a milánói Luca Antoninivel, azaz csupa széleken játszóval, a középpálya kreatív szekcióját pedig a Newcastle United fazonszabászával, Yohan Cabaye-jal combosítanák meg, csakhogy utóbbiért az MU is bejelentkezett, és szintén kész lenne húszmillió körüli összeget fizetni érte. Ami biztos: Robinhóért hiába ajánlott az ASM hatmillió eurót, a brazil ugyanis hosszabbított a Milannal. A kapusposztra, jelentjük, a legfrissebb kiszemelt a portugál Rui Patrício (Sporting CP).

A két nagy csak sasol, a többiek már le-lecsaptak kiválasztottjaikra: St.-Étienne a Borussia Dortmundtól Pierre-Emerick Aubameyangért kapott pénz feléből megvette a rutinos középső védő Paul Bayssét a Bresttől és a karmester Benjamin Corgnet-t a Lorient együttesétől, Aubameyang pótlására pedig hazacsábítanák az egykori PSG-s, ötszörös felnőttválogatott Guillaume Hoarau-t Kínából. Tárgyalnak a Wolfsburggal az elefántcsontparti balszellő, Ibrahim Sissoko megvételéről is, de nem is ez a legnagyobb kérdés a zöld-fehéreknél, még csak nem is az, hogy megtartják-e legjobbjaikat (nem is céljuk, valljuk be őszintén), hanem az, hogy mennyit facsarnak ki a topligás érdeklődőkből a Kurt Zouma, Stéphane Ruffier, Josuha Guilavogui, Fauzi Gulam négyes fogatért.

Nagyot kaszált a Lille: az ingyen megszerzett védőért, Aurélien Chedjouért 6.3 milliót fizetett a Galatasaray, Dimitri Payet-ért tízmilliót a Marseille (őt két éve kilencért vették), a saját nevelésű Lucas Digne-ért pedig 15-öt a PSG. A bevétel tizedrészét sem költötték el még: az eredeti belga-kongói csatárüstökös, Divock Origi a B-csapatból került a nagyok közé, a kőkemény dán védő, Simon Kjaer meglepően olcsón, kétmillióért hagyta oda a Wolfsburgot, mellé pedig mindössze 450 ezerért vették Julian Jeanvier-t a Nancytól. Lesz még mozgás Lille-ben, minden irányban: az U20-as világbajnok irányítóért, a jelenleg havi 6 ezer eurót kereső Florian Thauvinért az OM érdeklődik, Salomon Kalouért és Rio Mavubáért török és angol csapatok, a szűrő Benoit Pedrettit éppen a St.-Étienne vinné, ez újabb 20 milliós bevételt hozhat a klubnak. Bár, ha meggondoljuk, hogy a nyáron a csapat elveszítette mesterét, Rudi Garciát is, aki vitte magával Rómába két segítőjét is, akkor bizony egy teljesen új Lille futhat ki az ősszel a pályára – csak az a kérdés, képes lesz-e így is az Európa-ligáért harcolni.

A legutóbbi pontvadászatban elképesztő meglepetésre a 4. helyen záró Nice olyan módon erősítette meg keretét az őszi kupakihívásokra, ahogyan azt vártuk: felkerült két ifista a nagyok közé, közöttük a(z online) tudósítók réme, a madagaszkári Stéphan Raheriharimanana, jött ingyen egy Monacótól levetett szűrő, Nampalys Mendy, és kölcsönkérték a Genttől az El-be tavaly már beleszagoló szélsőt, Christian Brülst. Az OGC-t otthagyta a nyáron az egykori válogatott Camel Meriem, a rutinos, OM-et is szolgáló argentin védő, Renato Civelli, miközben a szintén argentin csatárnak, Darío Cvitanichnak és kollégájának, a 16 éves üstökösnek, Neal Maupaynak neves kérői támadtak, a védekező középpályás, Didier Digard-t pedig négy ligából hívogatják, azaz Claude Puel most is az esélytelenek nyugalmával készítheti fel legényeit az új idény kihívásaira. Apropó, Puel mester: csemetéjének, a 21 éves védőnek, Grégoire-nak „aPuelintézte" ismét a jót: egykoron vitte őt magával Lyonba, de onnan mindketten repültek, de most télen a B-csapathoz szerződtette csapat nélküli csemetéjét, aki késő tavasz óta a profi kerethez tartozik.

Ügyesen tesz-vesz a Bastia és az Évian: előbbi olyan közismert, lejárt szerződésű rutinos harcosokkal erősítgeti keretét, mint Sébastien Squillaci, Drissa Diakité, Claudiu Keserü vagy Francois Modesto, utóbbi lassan a Dinamo Kijev fiókcsapata lesz, ahol kölcsönben erősödnek az ukránok dél-amerikaijai. Nincs jó hírünk az egykoron sokkal szebb napokat látott Girondins Bordeaux magyarországi híveinek: az 1996-ban még egy Gaétan Huard, Yannick Fischer, Jakob Friis-Hansen, Bixente Lizarazu, Francois Grenet, Richard Witschge, Zinedine Zidane, Anthony Bancarel, Kaba Diawara, Christophe Dugarry, Didier Tholot; tíz éve egy Ulrich Ramé, David Jemmali, Franck Jurietti, Marco Caneira, Celades, Eduardo Costa, Mavuba, Alberto Riera, Maruan Samah, Jean-Claude Darcheville vonulattal bíró lila-fehéreknél alapemberek húztak nyúlcipőt, miközben az egyetlen külső erősítés eleddig a pár nap múlva 34. születésnapját ünneplő hátvéd, Jérémie Bréchet.

A LIGUE 1 ÁTIGAZOLÁSAI, 2013 NYÁR
AC AJACCIO
Érkezett: Cédric Hengbart (Auxerre, ingyen), Anthony Scribe (Corte, i.), Laurent Bonnart (Lille, i.), Claude Dielna (kölcsönbe, Olympiakosz), Denis Tonucci (Cesena, i.), Ali M'Madi (Évian, i.), Eduardo (egyesület nélküli), Grenddy Perozo (Deportivo Táchira, i.)
Távozott: Yoann Poulard (visszavonult), Fousseni Diawara (Tours, i.), Anthony Lippini (Clermont, i.), Damien Tibéri (Laval, i.), David Oberhauser (szerződése lejárt), Wilfried Zahibo (szl.), David Gigliotti (szl.), Matthieu Chalmé (kölcsönből vissza, Bordeaux), Fabrice Begeorgi (szl.), Johan Cavalli (szl.), Arnaud Maire (Carquefou, i.), Arnaud Maire (Jeanne d'Arc Carquefou, i.), Felipe Saad (Caen, i.), Frédéric Sammaritano (Zulte-Waregem, i.)
SC BASTIA
Érkezett: Drissa Diakité (Olympiakosz, i.), Francois Modesto (Olympiakosz, i.), Florian Raspentino (k., Marseille), Claudiu Keserü (Angers, i.), Ludovic Genest (kv., Istres), Florent André (kv., Fréjus-Saint-Raphael), Adama Ba (Brest, i.), Gianni Bruno (k., Lille), Thomas Vincensini (Bastia B), Sébastien Squillaci (Arsenal, i.)
Távozott: Olivier Vannucci (Ajaccio, i.), Gael Angoula (Angers, i.), Dominique Agostini (szl.), Jasszin el-Azzuzi (szl.), Christophe Vincent (k., Bastia, i.), Landry Bonnefoi (Chateauroux, i.), Jérome Rothen (Caen, i.), Anthony Modeste (kv., Bordeaux), Claudio Beauvue (kv., Chateauroux), Florian Thauvin (kv., Lille), Samuel Inkoom (kv., Dnipro Dnipropetrovszk), Jacques Faty (kv., Sivasspor), Sylvain Marchal (Metz, i.), Gaëtan Varenne (szl.), Macedo Novaes (Valenciennes, i.)
FC GIRONDINS BORDEAUX
Érkezett: Rodrigo Castro (Bordeaux B), Jérémie Bréchet (Troyes, i.), Vujadin Szavics (kv., Dynamo Dresden), Emiliano Sala (kv., Orléans), Anthony Modeste (kv., Bastia), Matthieu Chalmé (kv., Ajaccio), Jussie (kv., al-Vaszl)
Távozott: Evan Chevalier (Poiré-sur-Vie, i.), Abdoulaye Keita (szl.), Florian Marange (szl.), Julien Faubert (szl.), Emiliano Sala (k., Niort, i.), Anthony Modeste (Hoffenheim, 3.000.000), Benoit Trémoulinas (Dinamo Kijev, 7.000.000)
FC ÉVIAN THONON GAILLARD
Érkezett: Clarck N’Sikulu (Évian B), Nicolas Benezet (Nimes, 1.500.000), Andrés Escobar (k., Dinamo Kijev), Facundo Bertoglio (k., Dinamo Kijev), Maxime Blanc (Olympique Lyon B, i.), Adrien Thomasson (Évian B), Naddzsib Bauia (Évian B), Diaranké Fofana (Évian B), Facundo Bertoglio (k., Dinamo Kijev)
Távozott: Stephan Andersen (Real Betis, i.), Betao (kv., Dinamo Kijev), Sidney Govou (szl.), Hervé Bugnet (szl.), Jusszef Adnan (szl.), Cédric Mongongu (Sivasspor, 1.500.000), Milos Ninkovics (kv., Dinamo Kijev), Diogo Campos (kv., Atlético Goianiense), Iheb Mbarki (Espérance Tunis), Ali M'Madi (Évian, i.), Guillaume Lacour (Troyes, i.)
EA GUINGAMP
Érkezett: Steeven Langil (Auxerre, i.), Arthur Delalande (Guingamp B), Laurent Dos Santos (Guingamp B), Jérémy Sorbon (Caen, i.), Vital N’Simba (Bordeaux B, i.), Claudio Beauvue (Chateauroux), Jasszin el-Harrubi (kv., Bourg-Péronnas), Mohamed Soly (kv., Beauvais), Guy Ndy Assembé (k., Nancy), William Le Pogam (Lyon B), Younousse Sankharé (Dijon, 700.000)
Távozott: Francois Bellugou (Nancy, i.), Hugo Guichard (szl.), Fatih Atik (szl.), Charly Charrier (Vendée Lucon, i.), Vincent Planté (Red Star 93, i.), Quentin Rouger (kv., Stade Rennes B), Jasszin el-Karrubi (MASZ Fesz, i.), Mamadou Camara (Bastia, i.), Gilbert Imbula (Marseille, 7.500.000)
OSC LILLE
Érkezett: Thibault Peyre (Toulouse, i.), Divock Origi (Lille B), Jonathan Delaplace (Zulte-Waregem, i.), Nolan Mbemba (Lille B), Mehdi Jean (Lille B), Alexandre Oukidja (kv., (Mouscron-Péruwelz), Arnaud Souquet (kv., Mouscron-Péruwelz), John Jairo Ruiz (kv., Mouscron-Péruwelz), Vincent Enyeama (kv., Maccabi Tel Aviv), Pape Souaré (kv., Stade Reims), Omar Wade (kv., Carquefou), Viktor Klonaridisz (kv., Mouscron-Péruwelz), Souahilo Meité (kv., Auxerre), Florian Thauvin (kv., Bastia), Julian Jeanvier (Nancy, 450.000), Simon Kjaer (Wolfsburg, 2.000.000), Julian Michel (Lille B)
Távozott: Aurélien Chedjou (Galatasaray, 6.300.000), Omar Wade (szl.), Laurent Bonnart (Ajaccio, i.), Dimitri Payet (Marseille, 10.000.000), Steeven Willems (kv., Charleroi), Gianni Bruno (k., Bastia), Lucas Digne (PSG, 15.000.000)
LORIENT
Érkezett: Yohann Wachter (Lorient B), Maxence Derrien (Lorient B), Raphael Guerreiro (Caen, 2.500.000), Vincent Aboubakar (Valenciennes, i.), Tristan Do (kv., SAS Epinal), Cheick Doukouré (kv., SAS Epinal), Simon Falette (kv., Laval), Rémi Mulumba (kv., Dijon), Innocent Emeghara (kv., Siena), Bryan Pelé (Lorient B)
Távozott: Ludovic Giuly (visszavonult), Mathias Autret (k., Caen, i.), Arnaud Le Lan (visszavonult), Lucas Mareque (szl.), Tony Koutouan (szl.), Ryan Mason (kv., Tottenham), Mohammed Abu (kv., Manchester City U21), Tristan Do (Ajaccio, i.), Benjamin Corgnet (St.-Étienne, 5.000.000)
OLYMPIQUE LYON
Érkezett: Clinton N’Jie (Lyon B), Fares Bahlouli (Lyon U19), Mouhamadou-Naby Sarr (Lyon B), Nabil Fekir (Lyon B), Zakarie Labidi (Lyon B), Gael Danic (Valenciennes, 1.000.000), Romaric N’Gouma (Lyon B), Jérémy Frick (Lyon B), Mohamed Yattara (kv., Troyes), Sidy Koné (kv., Caen), Harry Novillo (kv., Ajaccio), Fabián Monzon (kv., Fluminense), Miguel Lopes (k., Sporting CP, 1.000.000), Fabián Monzón (kv., Fluminense), Clinton N'Jie (Lyon B)
Távozott: Anthony Réveillere (szl.), Dejan Lovren (Southampton, 10.000.000), Fabián Monzón (Catania, 3.300.000)
OLYMPIQUE MARSEILLE
Érkezett: Laurent Abergel (Marseille B), Dimitri Payet (Lille, 10.000.000), Chris Gadi (kv., Boulogne), Alexander N’Doumbou (kv., Orléans), Florian Raspentino (kv., Stade Brest), Senah Mango (kv., Uzes), Pape M’Bow (kv., Amiens), Benjamin Mendy (Le Mans, 4.000.000), Gilbert Imbula (Guingamp, 7.500.000)
Távozott: Chris Gadi (szl.), Leyti N’Diaye (szl.), Najib Ammari (szl.), Florian Raspentino (k., Bastia), Joey Barton (kv., Queens Park), Pape M'Bow (Panthrakikosz, i.), Billel Omrani (k., Arles, i.)
AS MONACO
Érkezett: Jessy Pi (Monaco B), Nicolas Isimat-Mirin (Valenciennes, 4.000.000), Favzi Uaamar (Monaco B), Marcel Tisserand (Monaco B), Yarouba Cissako (Monaco B), Dominique Pandor (Monaco B), Axel Maraval (Monaco B), Falcao (Atlético Madrid, 60.000.000), Ricardo Carvalho (Real Madrid, i.), Joao Moutinho (Porto, 25.000.000), James Rodríguez (Porto, 45.000.000), Gaetano Monachello (Olympiakos Nicosia, i.), Anthony Martial (Lyon B, 5.000.000), Chris Malonga (kv., Lausanne), Terence Makengo (kv., Auxerre), Florian Pinteaux (kv., Sedan), Alekszandrosz Ciolisz (kv., APOEL Nicosia), Nacer Barazite (kv., Austria Wien), Aadil Assana (kv., Clermont), Yvan Erichot (kv., Saint-Trond), Éric Abidal (Barcelona, i.), Jérémy Toulalan (Málaga, 5.000.000), Fabinho (k., Rio Ave)
Távozott: Dennis Appiah (Caen, i.), Dominique Pandor (k., Stade Brest, i.), Florian Pinteaux (Le Havre, i.), Nampalys Mendy (Nice, i.), Alekszandrosz Ciolisz (PAOK, i.), Martin Sourzac (FC Bruges), Emir Bajrami (kv., Twente), Sebastián Ribas (kv., Genoa), Adriano Silva (szl.), Stéphane Dumont (szl.), Edgar Salli (k., Lens), Martin Sourzac (k., FC Brussels, i.), Jérémy Labor (k., FC Brussels, i.)
HSC MONTPELLIER
Érkezett: Morgan Sanson (Le Mans, 700.000), Vincent Di Stefano (Montpellier B), Djamel Bakar (Nancy, i.), Jeffrey Assoumin (Montpellier B), Siaka Tiéné (PSG, i.), Bengali-Fodé Koita (kv., Le Havre), Jonathan Tinhan (kv., Arles)
Távozott: Cyril Jeunechamp (szl.), Romain Pitau (szl.), Baptiste Valette (szl.), Guillaume Legras (szl.), Adrien Coulomb (szl.), John Utaka (szl.), Marco Estrada (al-Vahda, 1.500.000), Junesz Belhanda (Dynamo Kijev, 11.000.000), Abdoul Karim Sylla (szl.)
NANTES
Érkezett: Najib Gandi (Nantes B), Fernando Aristeguieta (Caracas, 1.000.000), Gabriel Cichero (Caracas, 600.000), Jules Iloki (Nantes B), Adama Niane (Nantes B), Ismaël Bangoura (kv., Umm-Szalal), Oswaldo Vizcarrondo (CF América)
Távozott: Karim Dzsellabi (Auxerre, i.), Ahmed Maduni (szl.), Alexandre Wroblewski (szl.), Ismael Keita (Angers, i.), Li Jong Dzse (szl.), Gabriel Cichero (kv., Caracas), Fernando Aristeguieta (kv., Caracas)
OGC NICE
Érkezett: Stéphan Raheriharimanana (Nice B), Jordan Astier (Nice B), Nampalys Mendy (Monaco, i.), Christian Brüls (k., Gent), Lucas Veronese (kv., Istres), Abraham Guié Guié (kv., Lausanne)
Távozott: Camel Meriem (szl.), Kévin Diaz (szl.), Renato Civelli (Bursaspor, i.), Julien Berthomier (szl.), Cyril Hennion (szl.)
PARIS SAINT-GERMAIN
Érkezett: Antoine Conte (PSG B), Mike Maignan (PSG B), Youssouf Sabaly (PSG B), Hervin Ongenda (PSG B), Jean-Christophe Bahebeck (kv., Troyes), Neeskens Kebano (kv., Caen), Loick Landre (kv., Ajaccio), Jean-Eudes Maurice (kv., Le Mans), Mathieu Bodmer (kv., Saint-Étienne), Diego Lugano (kv., Málaga), Mohamed Sissoko (kv., Fiorentina), Adrien Rabiot (kv., Toulouse), Lucas Digne (Lille, 15.000.000), Edinson Cavani (Napoli, 64.500.000), Marquinhos (AS Roma, 31.400.000)
Távozott: David Beckham (visszavonult), Ronan Le Crom (visszavonult), Sylvain Armand (Stade Rennes, i.), Jean-Christophe Bahebeck (k., Valenciennes, i.), Siaka Tiéné (Montpellier, i.), Alphonse Aréola (k., Lens), Loick Landre (Lens, i.)
STADE REIMS
Érkezett: Bilal Uali (Reims B), Prince Oniangué (Tours, i.), Mads Albaek (Midtjylland, 600.000), Eliran Atar (Maccabi Tel Aviv, 1.500.000), Jonathan Kodjia (kv., Amiens), Yann Benedick (kv., Strasbourg)
Távozott: Johan Liébus (szl.), Alexis Peuget (szl.), Johan Ramaré (szl.), Jonathan Kodjia (k., Caen), Julien Toudic (kv., Lens), Pape Souaré (kv., Lille), Yann Benedick (k., Strasbourg)
FC STADE RENNES
Érkezett: Jean Makoun (Aston Villa, 3.000.000), Sylvain Armand (PSG, i.), Wesley Said (Stade Rennes B), Johann Carrasso (kv., Metz), John Verhoek (kv., FSV Frankfurt), Jaszin Brahimi (kv., Granada), Franck Julienne (kv., Vannes), Jasszine Dzsebbur (kv., Nancy)
Távozott: Hérita Ilunga (szl.), Jaszin Brahimi (Granada, 4.000.000), John Mensah (szl.), Franck Julienne (szl.), John Verhoek (St. Pauli, 300.000), Johann Carrasso (Metz, i.), Jean II Makoun (kv., Aston Villa), Alou Diarra (kv., West Ham)
AS SAINT-ÉTIENNE
Érkezett: Pierre-Yves Polomat (Saint-Étienne B), Allan Saint-Maximin (Saint-Étienne U19), Yoric Ravet (kv., Angers), Guirane N’Daw (kv., Ipswich), Lynel Kitambala (kv., Dynamo Dresden), Idriss Saadi (kv., Ajaccio), Florentin Pogba (kv., Sedan), Paul Baysse (Brest, 1.000.000), Benjamin Corgnet (Lorient, 5.000.000)
Távozott: Pape Coulibaly (szl.), Guirane N’Daw (szl.), Moustapha Sall (Erciyesspor), Yohan Mollo (kv., Nancy), Mathieu Bodmer (kv., PSG), Andreas Laudrup (kv., Nordsjaelland), Pierre-Emerick Aubameyang (Borussia Dortmund, 13.000.000)
FC SOCHAUX-MONTBÉLIARD
Érkezett: Lionel Zouma (Sochaux B), Joachim Eickmayer (Sochaux B), Julien Faussurier (Troyes, 400.000), Christophe Hérelle (Sochaux B), Abdoul Camara (kv., PAOK), Paul Léonard (Epinal)
Távozott: Omar Daf (visszavonult), Jasszin Mikari (FC Luzern, i.), Frédéric Duplus (Zulte-Waregem, i.), King Osanga (White Star Woluwe, i.), Didier Ovono (szl.), Christophe Hérelle (kv., Colmar, i.), Ishmael Yartey (k., Sion), Giovanni Sio (kv., VfL Wolfsburg)
FC TOULOUSE
Érkezett: Gael Vena (Toulouse B), Uros Szpajics (Partizan Beograd, 1.500.000), Mihai Roman (Rapid Bucuresti, i.), Amadou Soukouna (kv., Luzenac), Umut Bulut (kv., Galatasaray), Mickael Firmin (kv., SAS Epinal), Óscar Trejo (Sporting Gijón, 2.100.000)
Távozott: Yannick Aguemon (Vannes, i.), Daniel Braaten (szl.), Mickael Firmin (Rouen, i.), Yannick Djaló (kv., Benfica), Adil Hermah (kv., al-Hilal), Adrien Rabiot (kv., PSG), Thibault Peyre (Lille, i.), Umut Bulut (Galatasaray, 2.700.000)
VALENCIENNES
Érkezett: Jean-Christophe Bahebeck (k., PSG, i.), Aurelian Chitu (Viitorul Constanta, 700.000), Arthur Masuaku (Valenciennes B), Yves-Marie Kerjean (Valenciennes B), Eloge Enza-Yamissi (Troyes), Macedo Novaes (Bastia, i.)
Távozott: Rémi Gomis (szl.), Gaël Danic (Olympique Lyon, 1.000.000), Vincent Aboubakar (Lorient, i.), Nicolas Isimat-Mirin (Monaco, 4.000.000), Younousse Sankharé (kv., Dijon), Jérémy Obin (White Star Woluwe, i.), Carlos Sánchez (kv., Rangers Talca)
KIESETTEK
STADE BREST
Érkezett: Dominique Pandor (k., Monaco, i.), Nicolas Verdier (Ajaccio, i.), Diallo Guidileye (kv., Chateauroux), Florian Julien (Brest B), Manuel Perez (Grenoble, i.)
Távozott: Lionel Cappone (szl.), Ahmed Kantari (szl.), Mario Licka (szl.), Larsen Touré (szl.), Abdoul Sissoko (kv., Udinese), Florian Raspentino (kv., Marseille), Magaye Gueye (kv., Everton), Adama Ba (Bastia, i.), Paul Baysse (St.-Étienne, 1.000.000), Charlison Benschop (k., Fortuna Düsseldorf, 300.000), Kamel Safni (al-Dafra, i.)
ES TROYES AC
Érkezett: Corentin Jean (Troyes B), Ghislain Gimbert (Stade Laval, i.), Karim Azamoum (Hyeres, i.), Sacha Petshi (kv., Orléans), Sega Keita (kv., Rouen), Antoine Philippon (kv., Créteil), Wilfried Rother (kv., SAS Epinal), Mohamed Camara (kv., Poiré-sur-Vie), Benjamin Psaume (kv., Arles), Mickael Barreto (kv., Cannes), Lionel Carole (Benfica B), Jimmy Cabot (Troyes B)
Távozott: Julien Outrebon (Luzenac, i.), Sylvain Monsoreau (szl.), Antoine Philippon (Bastia, i.), Sacha Petshi (szl.), Julien Faussurier (Sochaux, 400.000), Jérémie Bréchet (Bordeaux, i.), Eloge Enza-Yamissi (Valenciennes), Mohamed Yattara (kv., Olympique Lyon), Jan-Christophe Bahebeck (kv., PSG), Fabien Camus (kv., Genk)
AS NANCY-LORRAINE
Érkezett: Joffrey Cuffaut (Le Mans, i.), Tobias Badila (Nancy B), Fabien Lippmann (Nancy B), Ibrahim Amadou (Nancy B), Abdou Coulibaly (Nancy B), Francois Bellugou (Guingamp, i.), Benjamin Jeannot (kv., Chateauroux), Alexandre Cuvillier (kv., Caen), Pascal Berenguer (kv., Tours), Yohan Mollo (kv., Saint-Étienne), Marama Vahirua (kv., Panthrakikosz)
Távozott: Julian Jeanvier (Lille, 450.000), Djamel Bakar (Montpellier, i.), Salif Sané (Hannover, 2.000.000), Marama Vahirua (visszavonult), Paul Alo’o Efoulou (szl.), Pascal Berenguer (szl.), Jordan Loties (Osasuna, i.), Jasszin Dzsebbur (kv., Stade Rennes), Guy Ndy Assembé (k., Guingamp)
vastaggal az elmúlt hét átigazolásai
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik