A klubrekordot beállító Bayernnél elégedettek, de panaszkodnak

Vágólapra másolva!
2013.08.18. 10:57
null
Franck Ribéry végigjátszotta a Bayern München szombati, Eintracht Frankfurt elleni bajnokiját (Fotó: Reuters)
A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság második fordulójában a Bayern München 1–0-ra nyert Frankfurtban, Pep Guardiola pedig százszázalékosan elégedett volt a látottakkal. A bajorok sportigazgatója ellenben a spanyol szövetséget bírálta. Angliában győzelemmel rajtolt a címvédő Manchester United, így David Moyes menedzser megkönnyebbült. Olaszországban Juventus–Lazio meccsel kezdődik az új szezon. Igaz, még nem a bajnokságban, hanem a Szuperkupában csapnak össze a felek.

 

Kezdjük a sort a Bundesligával: a német bajnokság második fordulójában a címvédő Bayern München idegenben Mario Mandzukic szépségdíjas góljának köszönhetően 1–0-s győzelmet aratott az Eintracht Frankfurt otthonában, így sorozatban a 27. bajnokiján maradt veretlen, amivel klubrekordot állított fel. Pep Guardiola, a bajorok vezetőedzője maximálisan elégedett volt csapatával.

SAMMER A SPANYOL SZÖVETSÉGET BÍRÁLTA

„Lehet, hogy Sydneybe vagy Melbourne-be kellett volna küldenünk Thiagót, szégyen. Javi olyan állapotban tért vissza hozzánk, hogy már a spanyol szövetséghez kellett fordulnom” – utalt a spanyol válogatott szerdai, Ecuador elleni idegenbeli felkészülési mérkőzésére Sammer.

„Azt szeretnénk, ha Thiago a legjobb állapotban lenne, de az ilyen utazások ezt nem segítik elő. Jelenleg teljesen megtört és kifacsart. Ezek a túrák felháborítóak a játékosokkal szemben. Szeretnek hazájuk válogatottjában játszani, de botrányos, amit elvárnak tőlük, minden tiszteletem az övék” – tette hozzá a bajorok elöljárója, aki az egyesületek és a szövetségek közötti kommunikációra is panaszkodott, mondván, későn érkeznek meg a klubokhoz a „kikérők”, majd késve is térnek vissza egyesületükhöz a játékosok.

„Jobban kézben tartottuk a meccset, mint a múlt héten. A Mönchengladbachnak túl sok esélyt adtuk a második félidőben, de most sokkal jobban teljesítettünk” – pillantott vissza a nyitó fordulóban aratott 3–1-es győzelemre a szakember.

„Soha nem könnyű a válogatott játéknap után játszani, mert csak három napot tudunk együtt dolgozni. De így is sok helyzetet dolgoztunk ki. Boldog vagyok, és százszázalékosan elégedett” – értékelt Guardiola.

Jens Kellernek, a Szalai Ádámot is foglalkoztató Schalke vezetőedzőjének már nem lehetett oka az örömre. A gelsenkircheniek kiadós zakót kaptak (4–0) a Wolfsburgtól, amely mindegyik gólját a második játékrészben szerezte.

„A nulla-négy elég egyértelmű eredmény, ami természetesen nem tetszik. Az első félidőben nagyon biztonságosan védekeztünk, a második elején tettük a dolgunkat, de aztán a Wolfsburg áttörte a gátat. Ha bármelyik játékosunk elalszik egy másodperc erejéig is, akkor már nehéz megőrizni a kapunkat a góltól” – fejtegette a vereség okait a Schalke trénere.

Ami a vasárnapi játéknapot illeti: a 15.30 órakor kezdődő Nürnberg–Hertha találkozó után a forduló záró meccsén a Borussia Dortmund az újonc Braunschweiget fogadja. A BVB-nál Ilkay Gündogan biztosan nem léphet pályára, ellentétben Henrih Mhitarjannal, aki ma bajnokin is bemutatkozhat új csapata színeiben. Ha ezt úgy tenné, mint a másik nyári szerzemény, Pierre-Emerick Aubameyang – aki mesterhármast szerzett első meccsén –, alighanem begyűjtené a három pontot a dortmundi együttes.

Győzelemmel kezdte az angol Premier League küzdelmeit a címvédő Manchester United, amelynek menedzsere, David Moyes megkönnyebbülten értékelt a „vörös ördögök” kispadján eltöltött első bajnoki mérkőzését követően.


Indul a PL: a Mourinho-faktor, a folytonosság vagy a pénz nyer? Olvassa el beharangozó írásunkat a Premier League előttünk álló szezonjáról!

„Támadásban életveszélyesek voltunk, nagyon boldog vagyok. Nem egyszerű a Swansea otthonában nyerni, de nekünk sikerült" – mondta az Everton korábbi menedzsere, aki szerint csapata a Manchester United hagyományaihoz és stílusához hűen játszott.

„Igen, megkönnyebbültem, mert az ember célja mindig az, hogy megnyerje az előtte álló mérkőzést, az MU menedzsereként pedig elvárás is a győzelem. Játszhattunk volna jobban is, de örülünk a négy-egyes győzelemnek" – folytatta Moyes, aki nem kerülhette a Wayne Rooneyval kapcsolatos kérdéseket.

„Az angol válogatottban a skótok ellen hatvanöt percet kapott, úgy éreztem, hogy a csapat segítségére tud válni. Fizikálisan még nincs a legjobb állapotban, túl sok edzés sincs a háta mögött, de pályára lépését követően nagyszerű munkát végzett. Wayne számára a későbbiekben hasznosak lesznek ezek a meccspercek” – hangoztatta Moyes.

Az Arsenal meglepő, 3–1-es hazai vereséggel rajtol az Aston Villa ellen. Az „ágyúsokat” irányító Arsene Wenger szerint minden csapata ellen szólt a szombati összecsapáson.

„Jól kezdtünk, de aztán minden rosszul sikerült: a sérülések, a játékvezetői döntések, az emberhátrány és a kihagyott helyzetek. Rossz napunk volt, nem elsősorban a játék minősége miatt, de minden ellenünk szólt” – nyilatkozta a lefújás után Wenger.

„Nem voltam boldog a második tizenegyes miatt, de még kevésbé tetszett az, amilyen szellemben a játékvezető engedte a játékot. Eléggé meglepődtem. De nem az állásom miatt beszélek erről. Óvnom kell ezt a csapatot. Fáj, hogy csalódottak azok az emberek, akik szeretik ezt a csapatot. Minden mással együtt kell tudnom élni, de azért vagyok itt, hogy boldoggá tegyem az embereket, és nem tehetem meg, hogy csak annyit mondjak, sajnálom. Visszajövök, és a következő meccsen boldoggá teszem őket. Megnyerhettük volna ma ezt a meccset azokkal, akik a pályán voltak. Ez meggyőződésem” – mondta az Arsenal menedzsere.

Vasárnap visszatér a Premier League világába a Chelsea élére ismét kinevezett José Mourinho, aki nem hazudtolta meg magát a Hull City elleni mérkőzést felvezető sajtótájékoztatón, markáns véleményt fogalmazott meg.

„Néhány évvel ezelőtt a jó csapatok sokkal jobbak voltak. Azt hiszik, hogy a Manchester United legutóbb azért nyerte meg a bajnokságot, mert olyan hihetetlen együttese volt? Nem hiszem. A többieknek nem volt valami jó szezonjuk. Ugyanez a helyzet a Cityvel, amely egy évvel korábban az utolsó másodpercben lett bajnok. Rendkívüli gárda volt? Nem hiszem. Az ellenfelek rengeteg hibát követtek el ahhoz, hogy a City legyen a bajnok. Sokszor azért nyersz, mert félelmetes vagy, máskor pedig mert a legjobb vagy, de akkor is sikeres lehetsz, ha csak a legjobb vagy és nem vagy félelmetes” – mondta José Mourinho.

A Chelsea régi új-menedzsere természetesen példákkal is alátámasztotta mondanivalóját, mely szerint a „régi szép időkben minden jobb volt”.

„Az elmúlt években volt egy fantasztikus Arsenal, amely veretlenül nyerte meg a PL-t. Volt egy Chelsea, amely pontrekorddal diadalmaskodott, vagy éppen volt egy Manchester United, amelynek hihetetlen szezonja volt, amikor a duplánk után visszahódította a bajnokságot” – folytatta a portugál szakember, aki érzelmes visszatérésre számít.

„Amikor kimegyek a stadionomba, a szurkolókhoz, biztos oda kell majd figyelnem az érzelmeimre. Ez pár percig tarthat, utána fogok tudni a mérkőzésre koncentrálni” – nyilatkozta Mourinho a Premier League-nyitány kapcsán, majd elmondta, nem lát esélyt David Luiz távozására.

Vasárnap este megkezdődik a szezon Olaszországban is. Noha a bajnoki nyitányra egy hetet még várnunk kell, a római Stadio Olimpicóban rendezendő Juventus–Lazio mérkőzésen kiderül, melyik csapat nyeri az olasz Szuperkupát.

MAURI KIHAGYJA A SZUPERKUPÁT

Nem léphet pályára Stefano Mauri, a Lazio csapatkapitánya a Juventus elleni vasárnapi olasz Szuperkupa-mérkőzésen, miután a bíróság elnapolta a bundabotrányban játszott szerepe miatt féléves eltiltással sújtott labdarúgó fellebbezésének tárgyalását.

Mauri bízott abban, hogy helyt adnak a keresetének, és mégis ott lehet az összecsapáson, azonban leghamarabb a jövő héten foglalkoznak az ügyével. A bíróság szerint további vizsgálatok szükségesek.

Az olasz sportági szövetség a múlt hónapban fél évre szóló eltiltással büntette Maurit, miután bizonyítottnak látta, hogy ugyan tudott két 2011-es találkozó eredményének manipulálásáról, mégsem tett eleget bejelentési kötelezettségének.

A torinói együttes eddig öt alkalommal hódította el a trófeát, egy győzelemmel utolérné az örökranglistát vezető Milant, míg a Lazio ezt megelőzően háromszor emelhette magasba a serleget. A két együttes olasz Szuperkupa-meccset eddig egyszer vívott egymással, 1998-ban a „kék sasok” levadászták a „zebrákat”. Azon a találkozón a Juve kispadján cserejátékosként foglalt helyet Antonio Conte, ma este már vezetőedzőként.

A Juve támadósorában várhatóan a fásult Fernando Llorente helyett Carlos Tévez lesz Mirko Vucsinics párja, míg a Lazio kezdőcsapatában az új szerzemény Lucas Biglia mellett jó eséllyel helyet kap az „öreg hölgy” ellen eddigi hét meccsén gólképtelen Miroslav Klose.

A spanyol bajnokság 2013–2014-es szezonjáról szóló beharangozó írásunkat itt olvashatják el!

ANGLIA, PREMIER LEAGUE
1. FORDULÓ
Swansea City–Manchester United 1–4 (Bony 82., ill. Van Persie 34., 72., Welbeck 36., 93.)
Arsenal–Aston Villa 1–3
(Giroud 6., ill. Benteke 22., 62. – a másodikat 11-esből, Luna 85.)

Norwich City–Everton 2–2
(Whittaker 51., Van Wolfswinkel 71., ill. Barkley 61., S. Coleman 65.)

Sunderland–Fulham 0–1
(Kasami 52.)

West Bromwich Albion–Southampton 0–1
(Lambert 91. – 11-esből)

West Ham United–Cardiff City 2–0
(J. Cole 13., K. Nolan 76.)

LiverpoolStoke City 1–0
(Sturridge 37.)
VASÁRNAP
14.30:
Crystal Palace–Tottenham Hotspur (Tv: Digi Sport1)
17:00: Chelsea–Hull City (Tv: Digi Sport 1)

NÉMETORSZÁG, BUNDESLIGA
2. FORDULÓ

Szombati mérkőzések
Eintracht Frankfurt–Bayern München 0–1
(Mandzukic 13.)
Wolfsburg–Schalke 4–0
(Knoche 55., Vieirinha 61., Naldo 67., Kutschke 91.)
Hamburger SV–Hoffenheim 1–5
(Van der Vaart 44. – 11-esből, ill. Roberto Firmino 5., 78., Volland 51., Modeste 67., 75.)
VfB StuttgartBayer Leverkusen 0–1
(Schwaab 42. – öngól)
Werder Bremen–Augsburg 1–0
(Ekici 23.)
Freiburg–Mainz 1–2
(Freis 71., ill. Zimling 64., N. Müller 68.)
Borussia Mönchengladbach–Hannover 3–0
(M. Kruse 20., Kramer 53., Daems 66. – 11-esből)
VASÁRNAP

15.30: Nürnberg–Hertha BSC (Tv: Eurosport2)
17.30: Borussia Dortmund–Eintracht Braunschweig (Tv: Eurosport2)

OLASZ SZUPERKUPA
21.00: Juventus–Lazio (Tv: Digi Sport1)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik