A játékosszervezet tanácsa: vigyázz Romániával!

Vágólapra másolva!
2011.02.18. 20:37
null
A FIFPro felhívása: vigyázz a Romániába igazolás előtt!
A világ profi labdarúgóit képviselő érdekvédelmi szervezet, a FIFPro közleményben hívta fel a játékosok figyelmét arra, óvatosak legyenek, ha Romániába kívánnak igazolni, mert az ország klubjainál általános, hogy nem fizetik ki a béreket.

 

A FIFPro pénteken hivatalos honlapján hozta nyilvánosságra a közleményt, amelyben felhívja a játékosok figyelmét arra, hogy a román profi klubok „óriási anyagi problémákkal néznek szembe”. Az írás szerint a legfelső három osztály egyaránt financiális bajban van, és a klubok többségének adóssága van a játékosokkal szemben.

A FIFPro arról is beszámol, hogy ugyan a román szövetség tisztában van a problémák mélységével, a klubok elsősorban mégis külföldről próbálnak játékosokat szerződtetni, mert „ők nincsenek tudatában a helyzetnek”. A FIFPrót a romániai profi labdarúgók szervezete, az AFAN kérte meg, hogy figyelmeztesse többi tagszövetségét a kialakult helyzetre.

„Ha bármelyik labdarúgónak szándékában áll Romániába igazolni, azt javasoljuk, hogy elsőként lépjen kapcsolatba az AFAN-nal. A román labdarúgók uniója naprakész információival szolgálhat a nevezett klub financiális helyzetéről” – idézi a FIFPro az AFAN hozzájuk eljuttatott levelét.

Az AFAN felhívása közli, céljuk csupán a megelőzés, mert a játékosok azt kockáztatják, hogy csődbement vagy belátható időn belül fizetésképtelenné váló klubhoz írnak alá.

Egy nemrégiben közzétett svájci tanulmány szerint a 18 csapatos román élvonalban 148 idegenlégiós – köztük a legnépesebb a brazil kontingens 28 fővel – bír szerződéssel erre a szezonra.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik