„A Futball Éjszakája”: elindult a regisztráció a programokra

Vágólapra másolva!
2018.07.20. 20:13
Több NB I-es és NB II-es futballklub, valamint számos alacsonyabb osztályú csapat is megnyitja kapuját „A Futball Éjszakája” eseményen, melyet 2018. szeptember 7-én rendeznek meg először hazánkban. Az érdeklődők többek között sportfoglalkozásokon vehetnek részt, bejárhatják kedvenc csapatuk stadionját vagy akár összemérhetik tudásukat játékos feladatok során a klub labdarúgóival. Július közepétől elérhető az online regisztráció.

A hazai labdarúgó-egyesületek és a labdarúgás népszerűsítéséért rendezik meg első alkalommal 2018. szeptember 7-én, pénteken „A Futball Éjszakája” eseményt, amelyhez július közepéig már 21 alakulat csatlakozott. Alapvetően NB I-es és NB II-es csapatok készülnek programokkal aznap, de több NB III-as klub is jelezte a részvételi szándékát, illetve olyan megyeszékhelyeken is lesznek foglalkozások, ahol jelenleg nincs első- vagy másodosztályú társaság.

Az országos rendezvényen a helyi eseményeket a részt vevő klubok alakítják, így helyszínenként eltérő lehetőségek várják az érdeklődőket, ezért a kezdési időpont és a befejezés is egyéni.

A futballszeretők sportfoglalkozásokon vehetnek részt, a szurkolóknak kortól függetlenül lehetőségük nyílik arra, hogy például különböző képzéseken (kapusedzés, technikai képzés, szabadrúgás-gyakorlás) vagy bemutató edzéseken éljék át az élsportolók mindennapi feladatait.

Az érdeklődők a stadionok kulisszái mögé is bepillanthatnak, megtekinthetőek lesznek az öltözők, a rehabilitációs helyiség, a fitneszterem vagy akár a VIP-szektor is. Némelyik csapat klubtörténeti kiállítással, kerekasztal-beszélgetésekkel készül, amelyeken például jelenlegi futballistáknak, a klubok ikonjainak, fizioterapeutájának, táplálkozási tanácsadójának vagy menedzserének tehetnek fel kérdéseket.

Esetenként a drukkerek összemérhetik tudásukat dekázásban, fejelgetésben, X-box-, teqball- vagy tengóparti keretében a profi játékosokkal. Bizonyos helyszíneken utánpótlástornákat és/vagy felnőtt kispályás kupákat is terveznek a klubok, s a legtöbb helyszínen villanyfényes gálamérkőzéssel zárul a program.

A „Futball Éjszakája” programjai részben előzetes regisztrációhoz kötöttek, amit az érdeklődők a www.futballejszakaja.hu oldalon tehetnek meg. A rendezvény belépődíja gyermekek számára 100, míg a felnőttek részére 500 forint. A karszalag az első kiválasztott stadionnál váltható meg, s az ott átvett karpereccel az összes helyszín meglátogatható. A sportfelszerelésről a látogatóknak maguknak kell gondoskodniuk.

A MÁR BIZTOSAN RÉSZT VEVŐ KLUBOK
III. kerületi TVEWKW ETO FC Győr MTK Budapest
Békéscsaba 1912 Előre
Ferencvárosi TC Nyíregyháza Spartacus FC
Ceglédi VSE
Gyirmót FC Győr Puskás Akadémia FC
Aqvital FC Csákvár
Kaposvári Rákóczi FCSBTC (Salgótarján)
DVSCKBSC (Kazincbarcika) Swietelsky Haladás
DVTK Kecskeméti LC
TFCE (Tatabánya)
Dorogi FC Mezőkövesd Zsóry FCÚjpest FC
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik