A busz és a stadion kulcsa is eltűnt – rendőrök kellettek a Benfica meccséhez

T. D.T. D.
Vágólapra másolva!
2020.07.22. 11:47
null
Nem csoda, hogy a Benfica simán átgázolt a Desportivo Avesen (Fotó: AFP)
Finoman szólva sem rózsás a helyzet a portugál élvonalbeli Desportivo Aves háza táján. A klub messze nem ideális helyzetéről tűpontos képet festett a kedd esti találkozó: a Benfica elleni mérkőzés előtt sem a stadion egyes helységei, sem a csapatbusz kulcsait nem találták, ezzel jelentősen megnehezítve a találkozó megrendezését.

Mint azt a portugál Record írja, a stadion – a mérkőzés megrendezéséhez feltétlenül szükséges – helységeibe való bejutáshoz a portugál rendőrséget hívták ki, hogy betörjék az ajtókat, és így a csapatok lejátszhassák a mérkőzést.

Nem ez volt az egyetlen furcsaság a találkozó előtt: a játékosoknak a megszokott, csapatbusszal való utazás helyett maguknak kellett megoldaniuk a stadionba való eljutást – szintén a kulcsok rejtélyes, napokkal ezelőtti eltűnése miatt.

A meglehetősen szokatlan történések háttere a klub pénzügyi helyzetében keresendő. Az Aves élvonalból való kiesése már öt mérkőzéssel a bajnokság vége előtt biztossá vált, április óta nyolc játékos hagyta el a klubot a fizetések késése miatt. Olyannyira lehangoló a helyzet, hogy a Manchester United játékosa, Bruno Fernandes, valamint a Leicester Citynél futballozó Ricardo Pereira is felajánlotta segítségét.

Ezek után nem meglepő, hogy a Benfica idegenben is simán, 4–0-ra verte a vergődő egyletet. A hazaiak játékosai az első percet passzív tiltakozással töltötték.

AZ AVES EGYPERCES TILTAKOZÁSA



A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik