A Bayernt verő Szalai góljától a Barca győzelméig – szombati videók

Vágólapra másolva!
2010.09.26. 10:43
Nagy nyereményre tehettek szert azok a szurkolók, akik az esélytelenebb csapatokra fogadtak a hétvégén Európa-szerte. A „nagyok" közül ugyanis csak a Barcelona és a Milan tudott győzni. Kikapott az Inter, a Bayern München, a Chelsea, az Arsenal és még több olyan együttes is, amely három pontot remélt pályára lépése előtt.

Szalai Ádám gólja döntött Münchenben (Fotó: Action Images)
Szalai Ádám gólja döntött Münchenben (Fotó: Action Images)
Szalai Ádám gólja döntött Münchenben (Fotó: Action Images)
Szalai Ádám gólja döntött Münchenben (Fotó: Action Images)
Szalai Ádám gólja döntött Münchenben (Fotó: Action Images)

A labdarúgó NB I 8. fordulójában némi meglepetésre a Zalaegerszeg 1–0-ra győzött Győrben. A nem túl magas színvonalú találkozó 84. percében Milan Bogunovics szabadrúgásból, 19 méterről a kapu jobb oldalába csavarta a labdát, így három ponttal utazhatott haza a ZTE.

GYŐR–ZTE 0–1

 

(A Sport TV felvétele)

A Premier League 6. fordulója igazi Tippmix-gyilkos mérkőzéseket hozott. A Manchester City Carlos Tévez góljával 1–0-ra nyert a címvédő Chelsea ellen, ám nem ez az eredmény számított meglepetésnek. Az Arsenal ritkán kap ki otthon, ám az, hogy a 73. percben az álljon az Emirates Stadion eredményjelzőjén a West Bromwich Albion ellen, hogy 0–3, kevesen gondolták volna. Bár Samir Nasri a végén duplázott, a birminghamiaké lett a három pont.

MANCHESTER CITY–CHELSEA 1–0
 

 

ARSENAL–WEST BROMWICH ALBION 2–3
 

A Liverpool hozta szokásos formáját. A „vörösök" ugyan Dirk Kuyt góljával már az elején előnybe kerültek a Sunderland ellen – amelyben Darren Bent egymaga fordított –, végül Steven Gerrardra volt szükségük, hogy legalább egy pontot otthon tartsanak.

LIVERPOOL–SUNDERLAND 2–2

Olaszországban a javítani kívánó Milan a Genoát, míg az idén borzalmasan teljesítő Roma a bajnoki címvédő Intert fogadta. A piros-fekete milánóiak Zlatan Ibrahimovic nagyszerű mozdulatának – a svéd csatár két védő szorításában emelte át a kapus fölött a labdát – köszönhetően minimális különbséggel nyertek. A városi rivális Internazionale egészen a 92. percig gól nélküli döntetlenre állt, ám jött Mirko Vucsinics, és egy parádés csukafejessel megnyerte a meccset a Romának.

AC MILAN–GENOA 1–0
 

 

ROMA–INTERNAZIONALE 1–0
 

Szombaton a Bundesliga ismét a Mainzról szólt. Az addig százszázalékos együttesnek az sem okozott gondot, hogy a bajnok Bayern München ellen idegenben kellett játszania, ugyanis már az első negyedóra végén előnybe került, amelyet bár a bajorok kiegyenlítettek, végül nem sikerül még csak pontot sem szerezniük. Ugyanis a 77. percben a magyar válogatott támadója, Szalai Ádám a kapunak háttal állva átvette a labdát, hagyta egyet pattanni, majd 13 méterről kilőtte a bal felső sarkot.

BAYERN MÜNCHEN–MAINZ 1–2

 

 

A forduló rangadóján a Werder Bremen ugyan elherdálta kétgólos előnyét a Hamburg ellen, végül Hugo Almeida hajrában szerzett második góljával győzött. Úgy látszik, a Schalkénak csupán fellángolás volt a hétközi sikere, mivel a Mönchengladbach közel járt ahhoz, hogy három ponttal távozhasson a Veltins Arenából, ám Raúl a 87. percben megmentette csapatát.

SCHALKE–MÖNCHENGLADBACH 2–2

 

 

 

WERDER BREMEN–HAMBURG 3–2

 

 

Ausztriában is örülhettünk magyar gólnak. A 9. fordulóban a Mattersburg 3–3-as döntetlent játszott otthon a LASK Linzzel, és bár már úgy nézett ki, hogy a tabella utolsó helyén álló zöld-fehérek ismét vereséget szenvednek, a 90. percben érkezett Waltner Róbert, és közelről, fejjel vette be a linzi kaput.

WALTNER GÓLJA
 

A spanyol bajnokságban nyert a Barcelona, miután 3–1-es sikert aratott az Athletic Bilbao otthonában, míg a Real Madrid csupán döntetlen játszott az újonc Levante vendégeként. A katalánok az első félidőben csak kapufáig jutottak, ám Seydou Keita megtörte a jeget az 55. percben. Csaknem húsz percre rá Xavi is eredményes volt, és bár a hazaiak szépítettek, Sergio Busquets a 93. percben szép kontratámadás után végleg eldöntötte a meccset.

ATHLETIC BILBAO–BARCELONA 1–3

Továbbra is szenved a Lyon Franciaországban. A korábbi hétszeres bajnok a múlt héten kikapott Bordeaux-ban, most pedig hazai pályán az eddig kiválóan szereplő St.-Étiennetől, amely Dimitri Payet zseniális szabadrúgásgóljával vitte el a három pontot.

OL. LYON–ST.-ÉTIENNE 0–1
 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik