A Barca és a Real is „visszakapta” csatárát; Bayern–Bayer rangadó

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.08.29. 10:32
null
Benzema (középen) és Neymar (11) is újra egészséges, örülhetnek a Realnál és a Barcánál is (Fotó: Reuters, archív)
Jövő héten szünetelnek az európai labdarúgóligák, ugyanis folytatódik a 2016-os Eb selejtezősorozata, ám ezen a hétvégén még mindenki szoríthat kedvenc külföldi csapatának. Angliában az MU-t leszámítva az összes bajnokaspiráns pályára lép szombaton. A Barcelona Neymarral, míg a Real Madrid Karim Benzemával száll harcba a bajnoki pontokért, a németeknél Bayern München–Bayer Leverkusen rangadó lesz, míg az olaszoknál nagy kérdés, hogy a Milanhoz visszatérő Mario Balotelli mennyit tud segíteni Szinisa Mihajlovics csapatának. 

ANGLIA

Az Arsenal hat nap leforgása alatt a második bajnokiját tudja le, hétfőn a Liverpoollal játszott gól nélküli döntetlent, ma pedig a Newcastle Unitedhez látogat. A „szarkáknak” az utóbbi időben nagyon nem ment a londoniak ellen, a legutóbbi győzelmüket 2005 decemberében érték el Arsene Wenger csapata ellen, akkor Nolberto Solano gólja döntött.

A címvédő Chelsea-re londoni derbi vár a Crystal Palace-szal, méghozzá a csapatkapitány John Terry nélkül, akit legutóbb kiállítottak a West Bromwich Albion ellen; az ő helyét minden bizonnyal Kurt Zouma foglalja el a védelem tengelyében. Érdemes lesz figyelni Baba Rahmanra, akit sajtóhírek szerint 25 millió euróért igazoltak át az Augsburgtól Roman Abramovicsék, a ghánai balhátvédnek a távozó Filipe Luís pótlását kell megoldania.

A Liverpool nem szabadul a londoni gárdáktól, a Chelsea után a West Ham United a következő ellenfél, ezúttal hazai pályán, ami jó hír lehet a „vörösök” szurkolóinak, a „kalapácsosok” ugyanis a legutóbbi 14, Anfielden tett látogatásuk során egyszer sem tudtak győzni. A listavezető Manchester Cityre (amely három forduló alatt gólt sem kapott, igaz, ezt a Pool és az MU is elmondhatja magáról) papíron könnyű feladat vár otthon az újonc Watford ellen, José Mourinho mellett pedig Manuel Pellegrini is bedobhat a mély vízbe egy új igazolást, abban az esetben, ha pályára küldi Nicolas Otamendit.

NÉMETORSZÁG

A Hertha csak vasárnap lép pályára, de a német futball szerelmesei nem maradnak csemege nélkül, fél héttől ugyanis egymásnak feszül a Bayern München és a Bayer Leverkusen. Két ellentétes filozófia összecsapása is lesz ez a találkozó, hiszen amíg Pep Guardiola taktikája a labdabirtokláson alapszik, addig a Roger Schmidt által felépített rendszer a kőkemény letámadáson nyugszik.

„Még sohasem láttam csapatot olyan intenzitással játszani, mint a Salzburgot” – nyilatkozta Guardiola tavaly telén, amikor felkészülési mérkőzésen a müncheniek 3–0-ra kikaptak a salzburgiaktól, akiket akkor még Schmidt irányított.

„Mindkét csapat nagyon elkötelezetten ragaszkodik a saját filozófiájához. A Leverkusen stílusa nagyon agresszív, nagy nyomást gyakorol az ellenfélre, és roppant gyors az előrejátékban, ami ugyanakkor sok kockázati tényezőt hordoz magában. A Bayern összességében érettebb csapat, több tapasztalattal rendelkeznek a játékosai, várni fognak a megnyíló résekre. A Bayern a meccs favoritja, a Leverkusennek top formát kell mutatnia ahhoz, hogy pontot szerezhessen. A keretének mélysége és minősége megvan ehhez, és néhány jó egyéni kvalitással büszkélkedő játékosa is, de én mindenképpen a Bayern győzelmére tippelek” – elemzett Ottmar Hitzfeld, aki a bundesliga.com-nak nyilatkozott a mérkőzést megelőzően.

Tegnap két változás is történt a Hitzfeld által említett Bayer keretében: a Tottenham Hotspur átigazolta a dél-koreai Szon Hung Mint (sajtóhírek szerint 18 millió fontot fizettek érte a londoniak), aki 87 tétmeccsen 29 gólt szerzett a „gyógyszergyáriaknál”. Az ő pótlására érkezett Kevin Kampl a Dortmundtól (a Kicker információ szerint 11 millió euróért). A 24 éves szlovén középpályás Salzburgban már dolgozott együtt Schmidttel.

Ami a magyarokat illeti, lassan ott tartunk, hogy az is csodaszámba menne, ha Stieber Zoltán (Hamburg) és Szalai Ádám (Hoffenheim) helyet kapna csapata keretében.

SPANYOLORSZÁG

A két gigász, a Barcelona és a Real Madrid is hazai pályán lép pályára a második fordulóban. A katalánok a Málagát fogadják, amely idén februárban egyszer már nyert a Camp Nouban bajnoki mérkőzésen (az előző szezon 24. fordulójában) – nem is kell mondani, mekkora bravúr lenne, ha ezt meg tudná ismételni. A katalánok nem számíthatnak Gerard Piqué (eltiltás) és Dani Alves (sérülés) játékára, jó hír viszont számukra, hogy újra edzésbe állt az elmúlt hetekben mumpszban szenvedő Neymar, és akár kezdőként keserítheti meg az ellenfél védőinek életét a brazil csillag.

Az ősi rivális Real Madrid teljes kerettel készülhetett a Real Betis elleni meccsre, tehát a szintén régóta maródi Karim Benzema is újra magára öltheti a habfehér mezt – lehet, hogy a franciának erre már nem lesz sokszor lehetősége, ha az átigazolási határidő végéig az Arsenal előáll egy olyan ajánlattal, amire Florentine Pérez elnök rábólint.

OLASZORSZÁG

Csupán két meccset rendeznek meg a Seria A 2. fordulójából ma: a Bologna a Sassuolót, míg az első körben a Fiorentina vendégeként vereséget szenvedő Milan az Empolit látja vendégül. A milánóiakhoz visszatért Mario Balotelli, kérdés, hogy az olasz fenegyerek képes-e lendíteni a hétszeres BEK/BL-győztes csapat szekerén, vagy továbbra is a pályán kívül folytatott tevékenységeivel hívja fel magára a sajtó figyelmét.

SZOMBATI NEMZETKÖZI FUTBALLPROGRAM

ANGLIA, PREMIER LEAGUE
4. FORDULÓ

13.45: Newcastle United–Arsenal (Tv: DIGI Sport1)
16.00: Chelsea–Crystal Palace (Tv: DIGI Sport1)
16.00: AFC Bournemouth–Leicester City
16.00: Aston Villa–Sunderland
16.00: Manchester City–Watford
16.00: Stoke City–West Bromwich Albion
16.00: Liverpool–West Ham United
18.30: Tottenham Hotspur–Everton (Tv: DIGI Sport1)

NÉMETORSZÁG, BUNDESLIGA
3. FORDULÓ

15.30: Stuttgart–Eintracht Frankfurt
15.30: Augsburg–Ingolstadt
15.30: Köln–Hamburg (Tv: Eurosport2)
15.30: Mainz–Hannover
15.30: Darmstadt–Hoffenheim
18.30: Bayern München–Bayer Leverkusen (Tv: Eurosport2)

OLASZORSZÁG, SERIE A
2. FORDULÓ

18.00: Bologna–Sassuolo
20.45: Milan–Empoli (Tv: DIGI Sport1)

SPANYOLORSZÁG, LA LIGA
2. FORDULÓ

18.30: Real Sociedad–Sporting Gijón
20.30: Barcelona–Málaga (Tv: Sport1)
22.00: Celta Vigo–Rayo Vallecano
22.30: Real Madrid–Betis (Tv: Sport1)

FRANCIAORSZÁG, LIGUE 1
4. FORDULÓ

17.00: Caen–Lyon (Tv: DIGI Sport2)
20.00: Angers–Nice
20.00: Troyes–Montpellier
20.00: Lille–Gazélec Ajaccio
20.00: Reims–Lorient
20.00: Rennes–Toulouse

TOVÁBBI ÉLŐ KÖZVETÍTÉSEK

MLS
22.00:
Toronto–Montreal Impact (Tv: Eurosport2)

ARGENTIN BAJNOKSÁG
23.10: Gimnasia La Plata–Boca Juniors (Tv: DIGI Sport1)

BRAZIL BAJNOKSÁG
vasárnap, 1.55:
Sao Paulo–Ponte Preta (Tv: DIGI Sport1)

További európai futballprogram itt!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik