1.
Pelé és Puskás egyaránt megdöntötték hazájuk gólrekordját: Pelé 1283 gólját a Guinness Rekordok Könyve is őrzi, a sportstatisztikák szerint pedig a mai napig ő a világ harmadik legjobb góllövője. Puskás csak épphogy lecsúszott a dobogóról, hiszen az impozáns listán még ma is a negyedik helyet foglalja el – külön érdekesség, hogy a világ 27 legjobb góllövőjének listáján 5 magyar is van.

2.
A két legenda 1959-ben találkozott először, amikor egy Real Madrid–Santos gálameccsen pályára léptek. Találati arányukat ezen a mérkőzésen sem hazudtolták meg, hiszen mindketten hatalmas gólt lőttek a másik fél kapujába. Ezen a meccsen készült a lenti, ikonikus kép is: a két futballista mindig óriási tisztelettel viszonyult egymáshoz, és kölcsönösen elismerték a másik tehetségét.

Fotó: puskas.com

3.
Puskás hatalmas zenerajongó hírében állt, kedvenc dalairól album is készült, amelyen énekesi képességeit is megcsillogtatta. Ezen a téren Pelének sincs oka panaszra, 1977-ben ugyanis énekesként és dalszerzőként is bemutatkozhatott a Pelé című filmzenei albumon, amit Sergio Mendeszel készített közösen.

4.
A két futballóriás egyik kedvenc közös pillanata az volt, amikor egy ausztráliai nyári táborban – ahol mindketten oktatóként vettek részt – Puskás olyan bemutatót tartott a helyi gyerekeknek, amitől mindenkinek leesett az álla. Pelé elmondása szerint ezután mindenki számára egyértelművé vált, hogy az alacsony, enyhén pocakos Puskás miért is minden idők egyik legnagyobb futball-legendája.

5.
Puskás már játszott egy pályán Pelével – na, és te? Ha szívesen megkérdeznéd Pelét arról, hogy emlékszik-e még arra, amikor először lépett pályára Puskással, jelentkezz a Snickers „Játssz úgy, mint Pelé!” versenyére! Nem kell más tenned, mint háromfős csapatot alapítani, és videóra venni, vagy lefotózni, ahogy Pelé egyik legendás trükkjét utánozzátok. A sikerhez nem árt egy szelet Snickers csokit sem elrejteni a képeken. A győztes csapat elrepülhet Barcelonába, ahol egy háromnapos út lezárásaként részt vehet egy közös edzésen Pelével! További részletek a www.snickers.hu oldalon.